Sveiki atvykę į Naglio Puteikio fanų blogą. Čia visa tai, kas netilpo paties N.Puteikio svetainėje

Gerbiamieji, visi neabejingi gerai žinomam visuomenės veikėjui Nagliui Puteikiui,
kviečiami prisidėti prie jo visuomenei "naudingos" veiklos nušvietimo.
Kadangi dėl didelio krūvio Naglis Puteikis savo oficialiuose bloguose

nespėja sutalpinti visos informacijos apie savo nuveiktus "gerus" darbus,
jam padėti nutarė jo prisiekusieji gerbėjai.
Sukurtas N.Puteikio fanų klubas. Tikime, kad N.Putekio gerbėjų yra labai daug.
Kviečiame visus registruotis
naglio.fanai@gmail.com.
Šiuo elektorinio pašto adresu laukiame ir visos informacijos apie N.Puteikio darbus,
kuriais jis dar nespėjo pasigirti savo oficialiuose informacijos šaltiniuose.
Už Klaipėdą klaipėdiečiams!
Įspėjimas. Šio tinklapio atsiradimas ir jo turinys su N.Puteikiu nebuvo derintas
ir niekada nebus derinamas...

2009 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Naglis Puteikis prieš STT

SENSACIJA!
Tik taip būtų galima pavadinti "Klaipėdos" dienraštyje šiandien pasirodžiusią publikaciją apie STT Klaipėdos valdybos neveiklumą. Tokio drąsaus rašinio vietinėje žiniasklaidoje senokai neteko matyti. Net sunku spręsti, kokios priežastys nulėmė tokio rašinio atsiradimą, tačiau šios temos smaigalyje yra ne kas kitas, o mums gerai žinomas Naglis Puteikis, kuris atvirai kaltina STT neveiklumu ir nereagavimu į jo pareiškimus.
Drąsu. Net per drąsu blaiviai mastančiam žmogui. Peršasi išvada, kad arba Naglis Puteikis turi tokį "stogą", kad jam šioje valstybėje galima viskas, arba juo tiesiog buvo pasinaudota, arba jam su "stogu" ne viskas gerai. Bet kokiu atveju stebina Naglio Puteikio sugebėjimai mėnesių mėnesiais nepasitraukti iš žiniasklaidos pirmųjų puslapių. Dar vienas sutapimas, prasideda mėnulio pilnatis, todėl artimiausią savaitę iš Naglio Puteiko lūpų išgirsime dar ne tokių dalykų. Pasiruoškime, bus linksma. Kaip sakoma, kaip pirmadienį pradėjai, tokia bus ir visa savaitė.

STT šaudo pro šalį ("Klaipėda", lapkričio 30 d., Asta Aleksėjūnaitė)

Įkalčiai: specialiųjų tarnybų darbuotojai karštligiškai kaupia informaciją ir nuolat klausosi telefoninių pokalbių, tačiau net ir tai negarantuoja sėkmingos jų pradėtų bylų baigties.

STT.Klaipėdos apygardos prokuratūra sprendžia precedento neturintį galvosūkį – kokių sankcijų dėl neveiklumo turėtų sulaukti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos vadovybė. Gavę informacijos apie daromą nusikaltimą pareigūnai nesiteikė imtis jokių veiksmų.

Iš vieno stalčiaus – į kitą
Šią vasarą kilus skandalui dėl Jachtų uostelyje kasamo ir vėl atgal į Danės užutėkį pilamo dumblo, miesto tarybos nario Naglio Puteikio pareiškimą apie galimai daromą nusikaltimą institucijos "stumdė" keturis mėnesius.

Išvydęs, kad uostamiesčio centre vakarais ir savaitgaliais vyksta įtarimų keliantys darbai, N.Puteikis su pareiškimu nužingsniavo į STT.

„Neprisistatęs pareigūnas išklausė, palingavo galva, ir viskas. Ten palikau pareiškimą. Po 13 dienų pareiškimas buvo persiųstas į Policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyrių. Šis savo ruožtu jį persiuntė dar kitai institucijai – Jūrų uosto policijai“, – tikino N.Puteikis.

Turėjo imtis tyrimo
Klaipėdos apylinkės prokurorė Kristina Prialgauskienė nustatė, kad net kelios ikiteisminio tyrimo institucijos privalėjo nedelsiant aiškintis, kas vyksta.

„Ikiteisminio tyrimo institucija, gavusi bet kokią informaciją apie daromą nusikaltimą, privalėjo pareiškėją informuoti, ar ji inicijuoja ikiteisminį tyrimą, ar atsisako jį pradėti. Išanalizavus medžiagą matyti, kad prie šiurkštaus proceso nuostatų pažeidimo prisidėjo ir STT Klaipėdos valdybos pareigūnai. Kiekviena šių tarnybų įgali pati pradėti ikiteisminius tyrimus“, – kalbėjo prokurorė.

Interesai ar tinginystė?
Ši nutartis atskleidžia tik dalį teisėsaugos institucijose slypinčio biurokratizmo. Prokurorė pažymi, jog toks aplaidus pareigų atlikimas gali būti labai pavojingas.

Nutartyje aiškinama, kad gavusi skundą apie nusikaltimą institucija nedelsdama privalo vykti į vietą ir aiškintis, ar informacija yra tikra, privaloma surinkti ir apsaugoti galimo nusikaltimo pėdsakus, įkalčius bei apklausti nusikalstamą veiką vykdančius asmenis.

„Ko gali tikėtis eilinis žmogus, kreipęsis į specialiąsias tarnybas? Manau – abejingo požiūrio“, – tvirtino N.Puteikis.

Klaipėdos apylinkės prokurorė nutartimi siūlo iškelti drausmines bylas Ekonominių nusikaltimų skyriaus viršininkui Arūnui Užkurui bei šio skyriaus pareigūnei Raimondai Liutkuvienei. Taip pat siūloma bausti Jūrų uosto policijos skyriaus tyrėją Gediminą Milių.

visą publikaciją skaitykite čia....

1 komentaras:

  1. Anonimiškas1/12/09 14:30

    Kai pasiklausai p. Puteikio, tai susidaro toks vaizdelis, kad Lietuvoje tik jis vienas dirba, visi kiti matyt nesąmonėm užsiima, akivaizdu, - dydybės manijos apsėstas tipas. Ligas reikia gydyti, o jei nepagydoma, izoliuoti.

    AtsakytiPanaikinti