Sveiki atvykę į Naglio Puteikio fanų blogą. Čia visa tai, kas netilpo paties N.Puteikio svetainėje

Gerbiamieji, visi neabejingi gerai žinomam visuomenės veikėjui Nagliui Puteikiui,
kviečiami prisidėti prie jo visuomenei "naudingos" veiklos nušvietimo.
Kadangi dėl didelio krūvio Naglis Puteikis savo oficialiuose bloguose

nespėja sutalpinti visos informacijos apie savo nuveiktus "gerus" darbus,
jam padėti nutarė jo prisiekusieji gerbėjai.
Sukurtas N.Puteikio fanų klubas. Tikime, kad N.Putekio gerbėjų yra labai daug.
Kviečiame visus registruotis
naglio.fanai@gmail.com.
Šiuo elektorinio pašto adresu laukiame ir visos informacijos apie N.Puteikio darbus,
kuriais jis dar nespėjo pasigirti savo oficialiuose informacijos šaltiniuose.
Už Klaipėdą klaipėdiečiams!
Įspėjimas. Šio tinklapio atsiradimas ir jo turinys su N.Puteikiu nebuvo derintas
ir niekada nebus derinamas...

2009 m. gruodžio 14 d., pirmadienis

Naglis Puteikis kariauja, visa Klaipėda moka

Eglė Navickienė

Klaipėdos senamiestyje obejtą statantis verslininkas gali padaryti dvi mirtinas klaidas: finansine auka paremti Tėvynės sąjungą arba pats įstoti į konservatorių partiją. Naglis Puteikis jau seniai nebėra konservatorių partijos skyriaus lyderis, nes jau gerus metus yra kur kas artimesnis K.Čilinskui ir jo judėjimui, negu premjerui A.Kubiliui.

Plačioji visuomenė, verslinkai ir žurnalistai vis dar laiko N.Puteikį miesto konservatrorių partijos lyderiu ir pro padidinamąjį stiklą žiūri ar partijos bilietas, neatvers verslininkams kelio į N.Puteikio širdį. Deja finansinės aukos partija, ar partijos bilietas tik sustiprina N.Puteikio kirčius. „Mušu todėl, kad myliu. Saviems keliu didesnius reikalavimus, nei svetimiems“. Tiesai tai daroma ne dėl aukštesnių reikalavimų, o tik todėl, kad žiniasklaidoje nepasirodytų rašiniai apie N.Puteikio protekcijas.

Panaši problema nutiku užsienio investicinei kompanijai, kuri nusipirko žalio pastato prie Danės upės projektą ir nusprendė ten pastatyti pastatą. Pirmoji vystytojų klaida buvo, kad projekto generalinis rangovas laisvu nuo darbo metu buvo TS-LKD narys Kretingoje. Tiesa vystytojai partinio bilieto neprašė, tiesiog sudėrėjo dėl kainos ir kokybės. Tačiau tokia partinė priklausomybė nepatiko N.Puteikiui ir pasipylė skundai į prokuratūrą. Prokuratūra pradėjo teisiminiu keliu ginti „viešąjį interesą“, kuris buvo pažeistas tuo, kad klapėdiečiams esą bus trukdoma prieiti prie Danės upės.

Pridedamojoje fotografijoje matome, kad statinys kaip tik padės klaipėdiečiams lengviau ir patogiau prieti prie Danės upės. Prokuratūra tuo metu buvo įaudrinta nelegalių statybų skandalų Kuršių nerijoje, todėl šį projektą prikabino prie traukinio, net nebandydama atskirti realaus viešojo intereso nuo vieno valdininko liguisto noro save susireikšminti.

Šalies Aukščiausiajam teismui konstatavus, kad viešasis interesas nepažeistas, N.Puteikis ėmėsi kitų represijų. Jau gerus pusę metų objektą pastatę verslininkai negali jo „priduoti“. Kadangi Lietuvoje valdo ne įstatymas, o valdininkas N.Puteikis savo nuolatiniais skundais privarė baimės statybas kontroliuojančios apskrities valdininkams, kad dabar priėmimo komisijos pirmininkė nedrįsta pripažinti objekto tinkamu naudoti, kol savo parašo nepadėjo N.Puteikis. Tuo tarpu mūsų herojus, vadovadamasis tuo, kad komisijos pirmininkas gali pasirašyti prėmimo aktą ir nedalyvaujant visiems komisijos nariams. Gali bet nereiškia, kad privalo. Kaip jau ir minėjau Lietuvoje dar nepradėjo valdyti įstatymas.

Naglis Puteikis neskirs savo atstovo į komisiją, nes jam nepatinka toks pastatas. Iš tikrųjų antroje nuotraukoje matome: pastatas keistai žalias, gana keista išdėlioti langai. Dėl architekto skonio galima ginčytis iki begalybės. Bet kodėl dėl to turi kentėti sąžingi verslninkai, kurie nusipirko ir įgyvendino visų valstybės institucijų patvirtintą projektą?

Šis pastatas yra komercinės paskirties objektas ir nuo jo priėmimo dienos, būtų turėjęs mokėti nekilnojamo turto mokestį. Jei objektas būtų pripažintas tinkamu naudoti, per pusę metų Klaipėdos biudžetui jis jau būtų privalėjęs sumokėti 50000 litų nekilnojamo turto mokesčio. Manau tai per dideli pinigai, už leidimą N.Puteikiui persekioti savo bendrapartiečius.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą