Sveiki atvykę į Naglio Puteikio fanų blogą. Čia visa tai, kas netilpo paties N.Puteikio svetainėje

Gerbiamieji, visi neabejingi gerai žinomam visuomenės veikėjui Nagliui Puteikiui,
kviečiami prisidėti prie jo visuomenei "naudingos" veiklos nušvietimo.
Kadangi dėl didelio krūvio Naglis Puteikis savo oficialiuose bloguose

nespėja sutalpinti visos informacijos apie savo nuveiktus "gerus" darbus,
jam padėti nutarė jo prisiekusieji gerbėjai.
Sukurtas N.Puteikio fanų klubas. Tikime, kad N.Putekio gerbėjų yra labai daug.
Kviečiame visus registruotis
naglio.fanai@gmail.com.
Šiuo elektorinio pašto adresu laukiame ir visos informacijos apie N.Puteikio darbus,
kuriais jis dar nespėjo pasigirti savo oficialiuose informacijos šaltiniuose.
Už Klaipėdą klaipėdiečiams!
Įspėjimas. Šio tinklapio atsiradimas ir jo turinys su N.Puteikiu nebuvo derintas
ir niekada nebus derinamas...

2009 m. spalio 15 d., ketvirtadienis

Naglis Puteikis paskatino pilietiškumą - S.Mišeikį nuo N.Putekio ėmė ginti klaipėdiečiai

Naglis Puteikis ir toliau gauna vieną antausį po kito. Tai teisingas atpildas už ilgametį Klaipėdos ir miesto žmonių terorizavimą.
Matydami, kad veikdami po vieną, miestiečiai su N.Puteikio terorizmo mašina nesusitvarkys, Klaipėdos politikai ir žinomi žmonės vienijasi, kad apgintų garbingo amžiaus skulptorių Stasį Mišeikį nuo teismuose jį persekiojančio Naglio Puteikio. Toks ryžtas leidžia tikėtis, kad N.Puteikis teismuose šią bylą pralaimės. Tokiu atveju, šiam visuomenės veikėjui tai gali būti labai skaudus smūgis, nes pastaruoju metu jis buvo įpratęs mėgautis savo pergalėmis. Tačiau...

Skulptorius sulaukė gynėjų ("Vakarų ekspresas", spalio 15 d.)
Giedrė Norvilaitė
Paveldosaugininkų puolamą skulptorių Stasį Mišeikį, pastačiusį paminklą Sąjūdžiui ant akmens, paimto iš Skulptūrų parko, užstoja jo kūrimo darbuose dalyvavę klaipėdiečiai. Apginti menininką susiruošė ir pats Liberalų sąjūdžio nariai, sumąstę Sąjūdžio dvidešimtmetį įamžinti paminklu.

Tašytas akmens gabalas, kurio į vietą negrąžinusiam skulptoriui skirta bauda, anot senųjų įvykių liudytojų, nebuvęs užfiksuotas kaip vertybė. Be to, grąžinti jo į vietą nelabai ir įmanoma, nes nėra aišku, kas tai per akmuo ir kur esanti jo vieta.

"Prieš daug metų su šviesaus atminimo Alfonsu Žaliu ir Vytautu Šliogeriu tvarkėme Klaipėdos skulptūrų parką. Buvo priimtas sprendimas panaikinti kapines, o tam reikėjo daugybės įvairiausių leidimų. Kultūros ministerija duoti leidimą sutiko tik tada, kai inventorizuosime visus paminklus, kryžius, tvoreles", - pasakoja buvusi uostamiesčio savivaldybės Miesto ūkio ir statybos skyriaus vedėja Nijolė Bakienė.

Paminklų konservavimo institute buvo užsakytas projektas, viskas, kas rasta parke, surašyta. Atrinkta bei nufotografuota tai, ką apsispręsta saugoti. Visko nesaugojo - atrinko po du tris egzempliorius. Ypač mažai saugotinų buvo granito paminklų.

Vertingi kryžiai bei tvorelės pateko į Kalvystės muziejų, granito kūriniai, anot N. Bakienės - į tuometinį Kraštotyros. Tik paminklas L. Vyneriui vėliau buvo grąžintas į Skulptūrų parką.

"Inventorizacijos byloje, kurią turi ir savivaldybė, yra užfiksuoti visi saugotini paminklai iš Klaipėdos skulptūrų parko. Nei tas Stasio Mišeikio paimtas akmuo saugotinas, nei jis buvo užfiksuotas. Kapinės likviduotos prieš keletą dešimtmečių. Atsirado dabar kažkoks akmuo, be užrašų, be nieko, skulptorius paėmė, ir atrodo, kad padarė didžiulį nusikaltimą. Kur tą akmenį atėmus dėti? O skulptorius juk neišsivežė namo - pastatė ant jo paminklą. Galbūt Klaipėdos skulptūrų parkas yra didesnės reikšmės nei Sąjūdžio, bet vis dėlto akmuo juk liko Klaipėdoje", - sakė N. Bakienė.
Teisybės dėl paminklo postamentu tapusio akmens toliau bus ieškoma teismuose.
Buvusios valdininkės žodžius patvirtino savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Sabina Simonavičiūtė.
"Buvo atlikti tyrimai, kas vertinga - pateko į muziejų. Tas akmuo niekur nefigūravo", - sakė ji.
Šiuo metu, anot S. Simonavičiūtės, Paveldosaugos skyrius kaupia medžiagą ir bando nustatyti, iš kur šis akmuo atsirado.
Viena iš versijų - akmuo visą laiką gulėjo po žeme ir į paviršių iškeltas tik tada, kai buvo vedami elektros kabeliai ir tvarkomas per parką einantis dviračių takas. Galbūt jis liko iš senų laikų, kai parke buvo statomos skulptūros.
"Nagrinėjame, klausinėjame žmones, kurie seniau dirbo ir gali ką nors žinoti. Kai išsiaiškinsime, kas tai per akmuo, galėsime spręsti, ką su juo daryti. Galima jį grąžinti ten, kur jis gulėjo - prie kabelio šulinio, bet jis ten tikrai nebus vietoje. Jeigu jau kelti jį iš vieno parko į kitą, reikėtų išsiaiškinti, kur tiksliai dėti", - sakė S. Simonavičiūtė.
Klaipėdos miesto apylinkės teismas nutartį, kurioje teigiama, kad akmens gabalas buvo senųjų miesto kapinių ribose ir Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinio padalinio reikalavimai grąžinti jį atgal yra teisėti, priėmė praėjusį penktadienį. Skirtą 50 litų baudą S. Mišeikis teigė sumokėsiąs, bet ardyti skulptūros nesiruošiantis.
KPD Klaipėdos teritorinio padalinio vadovas Naglis Puteikis tuomet teigė, jog tokiu atveju dar kartą kreipsis į teismą.

"Pritemptas reikalas"
Artūras ŠULCAS, Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas
Partinėje aplinkoje mes svarstėme, kaip elgtis. Aš buvau šalininkas nuomonės, kad akmenį reikėtų grąžinti - dėl šventos ramybės. Tačiau kolegos manė kitaip. Jie sakė, kad vis tiek būsime vadinami kapinių plėšikais. Nusprendėme Kultūros paveldo departamento reikalavimą grąžinti akmenį apskųsti teismui. Dabar bylinėjamės. Norime padėti senukui. Žiūrint dokumentus matyti, kad tas akmuo gulėjo netgi ne buvusių kapinių teritorijoje. Yra duomenų, kad jis likęs nuo Skulptūrų parko atsiradimo. Bet kokiu atveju matyti, kad tai akivaizdžiai pritemptas reikalas.

KOMENTARAI
dar syki 2009-10-15 09:49
dar syki - NE KAPINĖSE šis akmuo buvo, teisėjas, spaudžiamas naglio advokatų, periėmė vienašališką sprendimą, kuris jau yra apskūstas. Naglis - žemos kultūros triukšmadarys, kuris miestui absoliučiai nieko nedavė. Visi jo sukelti skandalai po kurio laiko subliūkšta.

busimas meras 2009-10-15 09:23Labai gaila,kad Naglis iskunde ir teismo veikejai nuteise sena garbaus amziaus zmogu,svarbiausia nuteisti ir isviesinti per spauda savo didvyriskus darbus,bet Nagli geriau susitvarkyk savo partijoje,Jusu bendrazygiai E,Odebreht,M.Usonis...Turto mokesciai sumazinti vienai moteriskei,Laukiniku valdu prikolai,zemgrobiu bylos dar gyvos,kiek zemiu atkelta is kaimu i pajuri...

asta 2009-10-15 09:01
Na vieno nesuprantu, kodė to akmens niekas nebuvo pasigedęs, kai dingo iš kapinių? Paaiškinkinkite prašau

likimas 2009-10-15 08:24
nu tas naglis ir naglas, bet lazda turi du galus, atsisuks ir jam kada nors
--------------------------------------------------------------------------------
PALAIKOME MENININKĄ 2009-10-15 07:27
Mišeikis buvo be advokatų, o Puteikis net su 4 advokatais, todėl teismas ir buvo neobjektyvus. Neabejojama, kad apeliacinis teismas pakeis pirminio teismo nutarti.
--------------------------------------------------------------------------------
aura 2009-10-15 00:51
kas cia per nesamone? zmogus sukure skulptura, kuri paprastai belenkiek kainuoja, o cia sako grazink akmeni. nesuprantu

kaimynas 2009-10-15 09:55
Nagli, paklausyk savo protingos zmoneles - nekiršink visuomenės, nepavyko patekti i europarlamenta - nesisielok ir neliek savo pykti ant kitu, mokėk garbingai pasitraukti

Apie kysius 2009-10-15 10:09
Tikrai patvirtinu, naglis kysiu antkapiais ir zoliapjovemis neima, jis ima kysius brangiai parduodamas savo turimas akcijas, tiesa turiu naglio atsiparsyti, tai ne kysis, tai reketas... uz toki nusikaltina duoda dar daugiau

ss 2009-10-15 10:15
puteikis - pacios zemiausios kategorijos siuksle.

Nagli 2009-10-15 11:32
Nagli, buk geras, eik dirbti savo tiesioginiu darbu, o apie kapu plesimus, lai Dievas viska sustato i savo vietas, nereikia savintis jo darbo ir vaidinti kazka...

Lilijanai 2009-10-15 12:08
Puteikio fanu klube yra daugiausia žmonių, kuriems nusibodo kaip Naglas Puteikis visus dergia. Va kai lazda atsisuko pries ji pati... tai labai nepatiko, o kitiems uostyti jo sukelta Š....., tai turi patikti. Puteikis derge visus, neklausdama ar jie urologai, ar gejai, taip kad ir Jus neklauskit kas jo nemegsta....
--------------------------------------------------------------------------------
Lijiana 2009-10-15 11:46
Kaip smagu: vadinamajam puteikio fanų klube, kuris iš tiesų yra jo priešų klubas, susirinko vyriškų organų specialistai. Kas jie: urologai, gėjai ar paprasčiausios menkystos?

Nebejuokinga skaityti 2009-10-15 12:06
Jeigu nebuvo apskaitytas ir registruotas, tai kuo remiantis buvo skirta bauda.Ar jums neatrodo ,kad dėl kažkokių pareigūnų asmeninių ambicijų nukenčia miestas. ir negalima remontuoti, gražinti namų ir pan. kartai nejuokingai beatrodo jų išsidirbinėjimai.

--------------------------------------------------------------------------------
Meras 2009-10-15 12:50
Man atrodo reiketu viena karta Puteikiui leisti pabuti meru, ekspermento delei aisku geriau ne Klaipedos... Ka jis tuomet darytu....visus, kurie iki siol kazka veike mieste, jis susodintu i kalejima ir idomu ka jis tada veiktu...juk nieko daugiau jis ir nemoka, kaip vandeni drumsti...o miesta reikai tvarkyti, priziureti, o ne dulkinti tuos, kas tai daro...
Na jei as klystu ir jis koky balbieriski tikrai sugebetu padaryti amsterdamu, tai tegus tada ateina ir tvarko Klaipeda... Na Puteiki, iroduk, kad as klystu :)

Žmogus 2009-10-15 16:01
Noriu pastebėti, kad prieš Naglį Puteikį yra pradėta šlykšti puolimo ir jo diskreditavimo kampanija. Tokio dergimosi, kaip šiuose komentaruose mažai kur pamatysi. Akivaizdu, kad tai daroma sąmoningai, norint sumaišyti juodą ir baltą, kad viskas aplink būtų purvina. Kad Puteikis ir jo rėmejai atrodytų tokie patys nepraustaburniai, kaip vadinamasis fanu klubas.

Puteikio gerbejams 2009-10-15 16:24
Jus negalvokite, kad mums cia labai idomu kovoti su tuo destruktyvaus mastymo zmogumi kaip Puteikis, taciau jis nepalieka kito pasirinkimo. Jis kaip kiaule, kuriai jei duosi ragus, visa pasauli isbadys, o to leisti negalima
--------------------------------------------------------------------------------
Taip 2009-10-15 16:18
Taip, pries Puteikio slykscias ir demagogiskas kampanijas galima kovoti tik tokiais pat metodais. Saunuoliai fanu klubas, duokite tam demagogui gera atkirti...