Sveiki atvykę į Naglio Puteikio fanų blogą. Čia visa tai, kas netilpo paties N.Puteikio svetainėje

Gerbiamieji, visi neabejingi gerai žinomam visuomenės veikėjui Nagliui Puteikiui,
kviečiami prisidėti prie jo visuomenei "naudingos" veiklos nušvietimo.
Kadangi dėl didelio krūvio Naglis Puteikis savo oficialiuose bloguose

nespėja sutalpinti visos informacijos apie savo nuveiktus "gerus" darbus,
jam padėti nutarė jo prisiekusieji gerbėjai.
Sukurtas N.Puteikio fanų klubas. Tikime, kad N.Putekio gerbėjų yra labai daug.
Kviečiame visus registruotis
naglio.fanai@gmail.com.
Šiuo elektorinio pašto adresu laukiame ir visos informacijos apie N.Puteikio darbus,
kuriais jis dar nespėjo pasigirti savo oficialiuose informacijos šaltiniuose.
Už Klaipėdą klaipėdiečiams!
Įspėjimas. Šio tinklapio atsiradimas ir jo turinys su N.Puteikiu nebuvo derintas
ir niekada nebus derinamas...

2010 m. balandžio 21 d., trečiadienis

Naglis Puteikis įdomus personažas žurnalo "Psichologija tau" aspektu

Naglio Puteikio fanų blogo lankytojai vis labiau krypsta į psichologinę mūsų "personažo" atvejo analizę. Jau anksčiau sulaukėme nuomonės, kad tai gali būti sunkus sociopatijos atvejis. Šiuo metu komentaruose pasigirsta nuomonių, kad gali būti reikalingas stacionarinis gydymas. Kaip sakoma, iš šalies geriau matyti...

Politikais turėtų susirūpinti ir psichiatrai
2008-12-12 – 19:22
Autorius: Saulius Liekis


Mano gyvenimo likimo vingiai pasisuko taip, kad tenka dirbti psichikos sveikatos srityje. Darbas toks, kad tenka dažnai susidurti su psichikos ligoniais ir stebėti jų ligos požymius, eigą, jų elgseną. Turėdamas tam tikrų praktinių ir teorinių psichiatrijos žinių pradedi supantį pasaulį vertinti užsidėjus „psichiatro” akinius.


Stebėdamas Klaipėdoje vykstančius politinius procesus susidaro toks vaizdas, kad kai kurie politikai politiškai ir psichiškai perdegė. Šių politikų neadekvatūs veiksmai ima ryškėti nepriklausomai nuo mėnulio fazės. Šie veiksmai pasireiškia noru išsiskirti iš minios, protestuoti prieš bet ką, garsiai šaukti nors tiksliai nėra žinoma dėl ko šaukiama. Jie tarsi politiniai „klounai”, kurie pastaruoju metu labai „madingi” Lietuvos politikoje, nes tradiciniai politikai yra atsibodę Lietuvos liaudžiai. Šie visi požymiai leidžia daryti prielaidą, arba kaip yra pasakęs visiems žinomas Lietuvos politikas „kas gali paneigti, kad ….” - mūsų liaudies išrinkti politikai gali turėti ir psichikos sutrikimų.

Būdamas tolerantiškas žmogus negalėčiau pasakyti, kad turintys tam tikrų negalių ar sutrikimų žmonės negali dalyvauti visuomenės gyvenime, ar politikoje. Tai parodo regėjimo negalią turintis ir antrą kartą į LR Seimą išrinktas Edvardas Žakaris. Bet kai kurių politikų elgesys, manau, turėtų atkreipti ir psichiatrų dėmesį. Kalbu apie tai būdamas tolerantiškas visoms rasėms, seksualinėms orientacijoms, ligoms, ar politinėms pažiūroms, bet kai tas elgesys tampa kenkiantis valstybės ar miesto labui manau apie tai reikia pradėti kalbėti viešai.

Kai kurie politikai jau pradeda peržengti sveiko proto ribas ir bando manipuliuoti žmonėmis, ypač tai akivaizdu Klaipėdoje, kai vieno politiko mitingai prie savivaldybės jau tampa kasdienybė, nors mitingo dalyviai kartais patys nesupranta už ką protestuoja. Labai dažnai būna, kad psichikos sutrikimų turintys asmenys nepripažįsta, kad jie serga. Pagal Lietuvos psichikos sveikatos priežiūros įstatymą ir baudžiamąjį kodeksą prievarta psichiatrijos ligoninėje galimą gydyti asmenis, kurie yra pavojingi sau arba aplinkiniams teismo leidimu. Psichikos sveikatos priežiūros įstatymo 28 straipsnyje nurodomas dviejų parų laikotarpis - tai laikas, kiek psichikos ligonis gali būti laikomas psichiatrijos įstaigoje be teismo sprendimo. Psichiatrijos administracija per šį laikotarpį privalo kreiptis į teismą ir pateikti rekomendacijas taikyti priverstinį gydymą. Kadangi prašymas išduoti teismo leidimą paprastai nagrinėjamas rašytinio proceso tvarka (CPK 582 straipsnio 1 dalis), bylai esminės reikšmės turi teismui pateikiami rašytiniai įrodymai (CPK 197 straipsnis), t. y., psichiatrų išvada dėl asmens psichikos sveikatos būklės. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos civilinio proceso kodekso 580 straipsniu, prašymas išduoti teismo leidimą pateikiamas apylinkės teismui. Teismo leidimas priverstinai hospitalizuoti asmenį išduodamas ne vėliau, kaip per vieną mėnesį. Prireikus leidimas gali būti pratęstas dar šešiems mėnesiams. Be teismo leidimo ir žmogaus sutikimo galima psichiatrijos ligoninėje laikyti 48 valandas. Įstatyme nieko nekalbama apie pavojų valstybei, kaip sakoma kas nedraudžiama tas galima.

Manau išrinkus naują ir tokį margą Seimą, verta pamastyti apie politikų norinčių kandidatuoti į savivaldą ar Seimą, laikas pradėti privalomai tikrinti psichikos sveikatą. Nuo to tik Lietuvos politika taptų sveikesne, o Lietuvos rinkėjai būtų mažiau manipuliuojami įtartinos psichikos politikų.

5 komentarai:

  1. Anonimiškas21/4/10 11:21

    Vargsas tas Liekis. Kaip nori ivesti tvarka, kuri prie sovetu buvo. Kad leistu jam uzdaryti i psihuske nepatinkancius zmones.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas21/4/10 11:30

    jauciasi kad ne rofesorius rase, o kazkoks sanitaras nevykelis manantis jog visazinis yra.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas21/4/10 14:17

    Šio blogo autoriai, kuo jus esate pranašesni už gerbiamą Puteikį? Tik rašyti tas nesąmones ir galite. daugiau nieko nesugebate

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas21/4/10 21:18

    Taip, blogas nieko nera geresnis uz Puteiki, tai tiesiog puteikio veidrodis...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas25/5/10 00:23

    Nesistenkite kvailais straipsniais uzpuldineti N.Puteiki.Zmones ji gerbia ir tiki juo.

    AtsakytiPanaikinti