Sveiki atvykę į Naglio Puteikio fanų blogą. Čia visa tai, kas netilpo paties N.Puteikio svetainėje

Gerbiamieji, visi neabejingi gerai žinomam visuomenės veikėjui Nagliui Puteikiui,
kviečiami prisidėti prie jo visuomenei "naudingos" veiklos nušvietimo.
Kadangi dėl didelio krūvio Naglis Puteikis savo oficialiuose bloguose

nespėja sutalpinti visos informacijos apie savo nuveiktus "gerus" darbus,
jam padėti nutarė jo prisiekusieji gerbėjai.
Sukurtas N.Puteikio fanų klubas. Tikime, kad N.Putekio gerbėjų yra labai daug.
Kviečiame visus registruotis
naglio.fanai@gmail.com.
Šiuo elektorinio pašto adresu laukiame ir visos informacijos apie N.Puteikio darbus,
kuriais jis dar nespėjo pasigirti savo oficialiuose informacijos šaltiniuose.
Už Klaipėdą klaipėdiečiams!
Įspėjimas. Šio tinklapio atsiradimas ir jo turinys su N.Puteikiu nebuvo derintas
ir niekada nebus derinamas...

2010 m. lapkričio 23 d., antradienis

Verslininkai N.Puteikio sprendimą apskundė teismui

Šiandien spaudoje jau eilinė istorija apie tai, kaip N.Puteikio veikla trukdo vystytis Klaipėdai. Iš tikro tai jau nieko naujo ir nebestebina. Išskirtine ši istorija galėtų tapti tuo atveju, jei verslininkai laimėtų ir pastatytų N.Puteikį į vietą. Todėl reikia jiems palinkėti stiprybės ir sėkmės.

Taip pat galime padaryti kelis apibendrinimus ir išvadas:
1. Paveldosaugininkai (visi, nes taip buvo ir iki N.Puteikio) "staiga" susirūpina paveldu, kai atsiranda koks verslo interesas. Jei tokio intereso nėra, rūpestis paveldu nugrimzta į nebūtį.
2. N.Puteikio parašas nieko nereiškia, nes jis pirma gali suderinti bendrąjį planą, o vėliau jį paneigti ir už tai jam nieko nebus.
3. Kas gali paneigti, kad tokių paveldosaugininkų veiksmų įsprausti verslininkai nesusigundys duoti kyšio, kad išspręstų problemas. Nes kyšis gali kainuoti daug mažiau nei užšaldyti milijonai, sustabdytos statybos, bylinėjimosi laikas ir pinigai.
4. Paveldosaugininkai sėdi tokioje vietoje ir pozicijoje, kur niekuo nerizikuodami, prisidengdami kolektyvine atsakomybe, gali susilaukti gundančių pasiūlymų ir prisidėti prie šešėlinės ekonomikos klestėjimo šalyje.
5. Tikimybė, kad teismai čia bus objektyvūs taip pat menkutė, nes Lietuvą valdo valstybininkų klanas ir visa ta šutvė ranka ranką plauna.

Dėl malūno, staiga virtusio vertybe – kova teisme („Klaipėda“ 2010 lapkričio 23 d.)


Įsivaizduokite situaciją: nusiperkate pastatą, ketinate jį perstatyti, o tada statinys staiga lyg specialiai paskelbiamas saugotinu. Pinigai išleisti, bet nieko daryti su savo pirkiniu nebegalite. Ką daryti? Atsakymą į šį klausimą pirmąkart mėgins rasti teismas.

Pastatė prieš faktą
Vilniaus apygardos administracinis teismas aiškinasi dviejų uostamiesčio bendrovių ir Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio ginčą.

Mat įsigiję pastatus savininkai po mėnesio sužinojo, kad jų nuosavybė paskelbta istorine vertybe.

Ši žinia verslininkus tiesiog pribloškė. Norint tokius statinius prikelti naujam gyvenimui, privaloma laikytis labai griežtų reikalavimų.

Senajame miesto malūne įsikūrę verslininkai bando teisme išsiaiškinti, ar pagrįstai ne kartą perstatytas statinys įtrauktas į saugotinų sąrašą.

Tapo situacijos įkaitais
Šiemet gegužę Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba nusprendė saugoti Klaipėdos malūną ir kitus vientisą kompleksą sudarančius pastatus.
Kompleksą sudaro sendvario, pilies vandens malūno ir Joniškės dvaro sodybos ūkinio pastato statiniai.
Dalis išlikusių pastatų dabar priklauso skirtingiems savininkams.

Keista įvykių seka
Vieno šių pastatų savininke prieš mėnesį iki paskelbiant juos saugotinais tapo bendrovė „Euroratas“. Jos direktorė Lina Zaleskienė stebėjosi tokia keista įvykių seka.
Ankstesnis pastato, kuris nuo gegužės įtrauktas į saugotiną kompleksą, savininkas nė neužsiminė apie tai, kad statinys ar bent jo fragmentas yra išlikęs iš labai senų laikų.
Kampinis Joniškės gatvės 1-uoju ir Gluosnių skersgatvio 2-uoju numeriais pažymėtas namas prieš trejus metus patvirtintame bendrajame plane nebuvo pažymėti kaip turintys kultūros paveldo požymių ar kultūrinė vietovė.
Tai tapo argumentu naujiesiems šių pastatų savininkams ginčijantis su paveldosaugininkais.
Terslininkai pabrėžia, kad bendrasis planas buvo suderintas su Kultūros paveldo departamentu.
„Mus stebina tvarka, kai į saugotinų pastatų sąrašą objektai įrašomi nesiklausiant savininkų nuomonės. Mes tapome situacijos įkaitais", – tvirtino L.Zaleskienė.
Ji teigė, kad į teismą kreipėsi tik prašydami pateikti įrodymus, jog šie pastatai yra vertingi.

Išsigando, kad nugriaus
„Jeigu statinio savininkai būtų papasakoję, ką ketina ten daryti, gal būtume patarę, kaip tai padaryti geriausiai“, – tikino Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas Naglis Puteikis.
Aiškindamas keistą sutapimą, kai pastatas į saugotinų sąrašą įrašytas praėjus mėnesiui nuo įsigijimo, paveldosaugininkų vadas Klaipėdoje prasitarė, kad tai padaryta sužinojus naujųjų savininkų planus.
Jo ausis pasiekė žinia, jog viduramžiais statytą malūną ketinama nušluoti nuo žemės paviršiaus ir jo vietoje suręsti dar vieną daugiabutį „stiklainį“.

Primena nacionalizavimą
Naujieji pastato savininkai kol kas savo planų neviešina. L.Zaleskienė pasakojo, jog dabartinė situacija planus gerokai keičia.
„Jei būtume žinoję, kad statinys bus saugomas, gal būtume jo nė nepirkę. Turėti saugomą objektą įmonei nenaudinga. Mūsų situacija panaši į nacionalizavimą, kai nuo savininko niekas nepriklauso, – piktinosi verslininkė.
Paveldosaugininkai pripažįsta, kad architektūrinių ar archeologinių tyrimų senajame pilies malūne atlikta nebuvo.
Tačiau istorinė medžiaga leidžia teigti, jog būtent tame pastate yra dar kryžiuočių statyto malūno dalys.
Naglis Puteikis, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas
Klaipėdoje beveik visų senųjų pastatų interjerai sunaikinti. Todėl saugotinų interjerų mieste beveik nėra. Didžiausia Klaipėdos bėda – totaliniai griovimai. Galbūt savininkai neatsargiai paskelbė, kad ketina griauti senus ir statyti daugiaaukščius namus. Tai pirmas atvejis Klaipėdoje, kai įsigytas kaip ne registro objektas vėliau paskelbtas saugotinu. Malūno įtraukimas į saugotinų objektų sąrašą reiškia tik viena – neleisime jo griauti. Mums tokią teisę suteikia įstatymas. Jeigu savininkams tai netinka, gali pastatą parduoti. Nupirkti gali net valstybė. Kaina – derybų objektas.

Lina Zaleskienė, Bendrovės „Euroratas“ direktorė
Kreipėmės į teismą viso labo prašydami pateikti įrodymus, kad šie pastatai yra vertingi. Nesiekiame viešumos ir mielai išsiaiškintume su Kultūros paveldo departamentu be teismų. Beje, pastatas nė kiek neprimena malūno. Per nudaužytą tinką matosi įvairių plytų. Tarp jų – kelių dydžių raudonos. Ar tos kelios plytos gali lemti pastato vertę ir tapti senumo rodikliu? Nesame jokie paveldo niokotojai ar praeities niekintojai. Bet pirkdamas daiktą kiekvienas žmogus turi teisę žinoti, kas tai yra.

1 komentaras:

  1. VISAS SKAITYKITE ŠIĄ TESTAMONĄ, KAIP GAUTI MANO PASKOLĄ IŠ TEISĖS IR PATIKĖTOS PASKOLOS ĮMONĖS. Mano vardas Kjerstin Lis, aš ieškojau paskolos savo skoloms padengti, visi, kuriuos sutikau, sukčiaujo ir pasiėmė pinigus, kol galiausiai sutikau poną Benjaminą. Breilis Lee Jis man suteikė 450 000,00 R paskolą. Jis padėjo ir kitiems mano kolegoms. Aš kalbu kaip laimingiausias žmogus visame plačiame pasaulyje šiandien ir pasakiau sau, kad bet kuris skolintojas, kuris gelbsti mano šeimą nuo mūsų blogos padėties, pasakysiu vardą visam pasauliui ir aš su džiaugsmu sakau, kad mano šeima grįžo į gera, nes man reikėjo paskolos, kad pradėčiau visą gyvenimą, nes esu vieniša mama su 3 vaikais ir visas pasaulis atrodė, kad ji kabojo ant manęs, kol turėjau galvoje, kad Dievas atsiuntė paskolos davėją, kuris pakeitė mano gyvenimą ir mano šeimos, skolinantis Dievą, ponas, Benjaminas, jis buvo Gelbėtojas, Dievo siųstas gelbėti mano šeimos, ir iš pradžių maniau, kad tai nebus įmanoma, kol negausiu paskolos, pakviečiau jį į savo šeimą. - viso vakarėlio, kurio jis neatsisakė, ir patarsiu kiekvienam, kuriam tikrai reikia paskolos, susisiekti su ponu Benjamin Breil Lee el. paštu (Lfdsloans@outlook.com), nes jis yra supratingiausias ir nuoširdžiausias paskolos davėjas. kada nors susitiko su rūpestinga širdimi. Jis nežino, kad aš tai darau, skleisdamas mano linkėjimą į mane, tačiau manau, kad turėčiau tuo pasidalinti su jumis, kad išvengtumėte sukčių. Prašau, saugokitės apsimetinėtojų ir susisiekite su tinkama paskolų bendrove el. Paštu per Lfdsloans @ outlook. com arba „WhatsApp“ + 1-989-394-3740. .

    AtsakytiPanaikinti