Sveiki atvykę į Naglio Puteikio fanų blogą. Čia visa tai, kas netilpo paties N.Puteikio svetainėje

Gerbiamieji, visi neabejingi gerai žinomam visuomenės veikėjui Nagliui Puteikiui,
kviečiami prisidėti prie jo visuomenei "naudingos" veiklos nušvietimo.
Kadangi dėl didelio krūvio Naglis Puteikis savo oficialiuose bloguose

nespėja sutalpinti visos informacijos apie savo nuveiktus "gerus" darbus,
jam padėti nutarė jo prisiekusieji gerbėjai.
Sukurtas N.Puteikio fanų klubas. Tikime, kad N.Putekio gerbėjų yra labai daug.
Kviečiame visus registruotis
naglio.fanai@gmail.com.
Šiuo elektorinio pašto adresu laukiame ir visos informacijos apie N.Puteikio darbus,
kuriais jis dar nespėjo pasigirti savo oficialiuose informacijos šaltiniuose.
Už Klaipėdą klaipėdiečiams!
Įspėjimas. Šio tinklapio atsiradimas ir jo turinys su N.Puteikiu nebuvo derintas
ir niekada nebus derinamas...

2010 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

Naglį Puteikį gali sutramdyti tik teismas. Ar Klaipėdą išgelbės Šiaulių verslininkas?

Po naujųjų metų šventimo atsigavęs Naglis Puteikis vėl ėmėsi terorizuoti verslininkus. Jis sugalvojo, kad buvusio "Baltijos" kino teatro sudegusį pastatą reikia atstatyti ne tokį, koks jis sudegė, bet prieškarinį. Pasirodo, tas vyras gali savo nuožiūra spęsti ir pagal savo neribotos fantazijos vingrybes tvarkytis Klaipėdos senamiestyje. Kadangi nėra jokios objektyvios tvarkos, kaip turi būti vykdoma pastatų rekonstrukcija, tiksliau, tai nusprendžia patys paveldosaugininkai, surašydami savo reikalavimus ir vėliau terorizuodami, jų nevykdančius ar nesuprantančius kaip reikia vykdyti, verslininkus.

Kyla klausimas, kas nustatys tokiam Nagliu Puteikiui ribas? Nes esant nepalankiai mėnulio fazei N.Puteikis gali atsukti istorijos laikrodį ne į prieškario laikus, o kokius 760 metų, kai Klaipėda dar net neegzistavo ir buvusio „Baltijos“ kino teatro vietoje buvo pelnė. Ką reikėtų tuomet daryti verslininkams? Atkurti pelkę?

Vadovaujantis N.Puteikio logika, visiškas istorinis teisingumas būtų atkurtas tik sulyginus mūsų miestą su žeme. Ar kas Klaipėdoje yra pajėgus susitvarkyti su psiaudo istoriku N.Puteikiu. Teisingumą Lietuvoje vykdo teismai. Klaipėdoje, kol kas neatsirado nei vieno verslininko, kuris duotų gerą atkirtį N.Puteikiui teisme. Gal tai padarys šiaulietis? Apie tai šiandienos „Vakarų ekspreso“ publikacija.


Senamiesčio nuodėgulių likimą gali tekti spręsti teisme

2010 m. sausio 14 d. ("Vakarų ekspresas", Edita Gudavičė)


Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vadovas Naglis Puteikis neleidžia vietoje sudegusio "Baltijos" kino teatro statyti tokio pastato, kokio nori jo savininkai.

Vakar išplatintame pranešime N. Puteikis teigia nepritariantis didesnių nei stovėję iki karo pastatų statybai Klaipėdos senamiestyje.

"Buvusio "Baltijos" kino teatro pastato Žvejų g. 3 savininkai šiauliečiai UAB "Fisanta" jau ketvirtą kartą bando gauti Nuolatinės Klaipėdos miesto statybos komisijos pritarimą vietoje buvusio senojo kino teatro pastatyti aukštesnį ir 2200 kubiniais metrais didesnį nei buvo pastatą.

Ikikarinis pastatas buvo 5600 kubinių metrų tūrio, po karo išliko beveik toks pats, tuo tarpu statytojai dabar projektuoja žymiai didesnius ir aukštesnius 7800 kubinių metrų tūrio svečių namus", - teigiama N. Puteikio pranešime.

"Fisantos" technikos direktorius Fiodoras Ratkevičius sakė jau netekęs kantrybės kovoti su N. Puteikiu.

"Projektavimo sąlygose niekas neužsiminė apie ikikarinio pastato tūrį. Darant projektą buvo atsižvelgiama į dabar stovinčio pastato matmenis. Buvo pasirinktas mažesnis plotas ir aukštis, lyginant su sudegusiu kino teatru. Iš kur aš turiu žinoti, kaip atrodė ikikarinis pastatas, juolab kad apie tai niekas ir neužsiminė. Jei dabar padarysime tokį patį pastatą, koks buvo ikikarinis, gal N. Puteikis įsigeis, kad atkurtume koks buvo prieštvaninis... - netekęs kantrybės ironizavo F. Ratkevičius. - Teks dar kartą eiti pas jį ir pamokyti, kaip reikia skaičiuoti. O jei ir tuomet nepavyks susitarti - teks kreiptis į teismą. Beje, N. Puteikis ir pats nuolat mums tai kartoja: "Nepatinka - eikit į teismą." Bet ar tai problemos sprendimo būdas? Kam geriau, kad nuodėguliai miesto centre dar stovės metų metus?"

N. Puteikis, be kita ko, atkreipė dėmesį, kad per kelerius pastaruosius metus Žvejų gatvė palei Danės krantinę jau yra sudarkyta, užstatant ją senamiesčiui nebūdingais naujais, iki karo čia nestovėjusiais didžiuliais pastatais. Esą agresyvių formų ir spalvų stikliniai ir betoniniai naujadarai Danės upės pakrantėje užgožė senuosius raudonų plytų sandėlius, užstojo senamiesčio vaizdą nuo miesto centro. Todėl tikimasi, kad "Baltijos" savininkai nebekartos tokių klaidų.





P.s. Reikia tik tikėtis, kad pono Ratkevičiaus nusiteikimas neišblės, o teismai vadovausis sveiku protu...

KOMENTARAI

Atejo metas... 2010-01-14 08:33
pagaliau Lietuvos verslininkai pradeda atsibusti is supuvusio pseudo kapitalizmo,melo,dvigubu kaukiu ant snukiu uzsimetusiu politiku ir valdininku,butinai paduoti i Lietuvos Respublikos teisma Puteiki ir jo KVAD saika,nemoketi jokiu duokliu ir otkatu ,tik tokiu principingu zingsniu klaipedieciai issivalys nuo visokio brudo,supuvusios morales.Prisiteisti didele suma uz moraline ir materialine zala,kad sie veikejai nedarkytu Klaipedos miesto kaip darko Palangos Kurhauza...
 
reketas 2010-01-14 09:33
Ir nereikia cia svaigti apie stiklinius fasadus, N.Puteikis tiesiai sako, kad reikia nuimti viena auksta, kaip puikus turiu skaiciuotojas, pats giriasi, jis gerai zino, kiek pinigu tokiu atveju praranda verslininkas. Todel tai akivaizdus pasiulymas vieno auksto pelna pasidalinti pusiau... N.Puteikis kitu pinigus skaiciuoti moka puikiai, ne istorikas jis, o reketininkas.

Dimkai 2010-01-13 17:08
Jo jo gyvenkime priestvaniniame pasaulyje... taigi tie greiuvesiai per ta puteiki dar ten ilgai bus.

Gal 2010-01-13 17:08
gal ta pona Puteiki kasnors kadanors pamokys kad jis yra ne ponas dievas o viso labo puteikis PRIVALANTIS visomis pajegomis padeti zmonems o ne issidirbineti.

mmm 2010-01-14 13:34
Akivaizdu, kad tas griuvesis nera irasytas i paveldo objektus. Tai kodel jam yra privaloma paveldosaugine ekspertize?
Kaip suprantu, jei kabama apie teismus, projektas atitinka detalaus plano sprendinius, atitinka ir projektavimo technines salygas. Vadinasi tik Puteikis su visiems zinoma arogancija ir nesugebejimu dalyvauti dialoge. Uzjauciu statytojus

K 2010-01-14 13:07
Simpatiskas projektas, maciau spaudoje maketo nuotrauka. Laukiame to pastatelio kuo greiciau. Linkiu PUTEIKIUI ieskoti kompromisu, o ne nuolatos skandalinti, sekmes

Renatai 2010-01-14 12:46
Apie kokius gigantus eina kalba? Apie 3a pastateli?

dangei 2010-01-14 12:45
Ko tu nusisneki ar tu matei ta projekta? Kokius gigantus kas cia nori statyti. Projektelis kuklutis.

miestiete2010 01 14 13:55..Projekto nederino tik vienas iš komisijos narių - Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas N.Puteikis IŠKABINGA . Kažin ar mes gyvename teisineje valstybėje, vienas Puteikis gali nebaudžiamas skandalintis


2010 01 14 13:52..savivaldybės skyriaus vedėja Petrauskienė pasirašė, o Puteikis - ne? Tai kas galu gale yra teisus?

.gal2010 01 14 13:51..tikrai pinigu reketuoja. Juk neminima, kad detalaus ar salygu savado neatitinka. Iseitu, kad priekabe Puteikis visada suras. Cia jo stilius. O griuvesiai taip ir stoves. Ar negalima rasti ismintingo sprendimo?

kaifuoja teismuose 2010-01-14 12:36
Dar jis su vargšu didžiai gerbiamu mūsu miesto menininku- pensininku nebaigė bylynėtis teismuose, o vis nauju teismu trokšta. Ir iš kur gi pas Puteiki tiek pinigu savo 4-5 advokatams išlaikyti?

1 komentaras:

  1. Anonimiškas24/6/10 19:46

    ne tik klaipedoje Puteikis stabdo sttybas, bet it rajone...patikekite, jau metus poneliu vargstu!

    AtsakytiPanaikinti