Sveiki atvykę į Naglio Puteikio fanų blogą. Čia visa tai, kas netilpo paties N.Puteikio svetainėje

Gerbiamieji, visi neabejingi gerai žinomam visuomenės veikėjui Nagliui Puteikiui,
kviečiami prisidėti prie jo visuomenei "naudingos" veiklos nušvietimo.
Kadangi dėl didelio krūvio Naglis Puteikis savo oficialiuose bloguose

nespėja sutalpinti visos informacijos apie savo nuveiktus "gerus" darbus,
jam padėti nutarė jo prisiekusieji gerbėjai.
Sukurtas N.Puteikio fanų klubas. Tikime, kad N.Putekio gerbėjų yra labai daug.
Kviečiame visus registruotis
naglio.fanai@gmail.com.
Šiuo elektorinio pašto adresu laukiame ir visos informacijos apie N.Puteikio darbus,
kuriais jis dar nespėjo pasigirti savo oficialiuose informacijos šaltiniuose.
Už Klaipėdą klaipėdiečiams!
Įspėjimas. Šio tinklapio atsiradimas ir jo turinys su N.Puteikiu nebuvo derintas
ir niekada nebus derinamas...

2010 m. lapkričio 29 d., pirmadienis

N.Puteikis ėmėsi advokatauti privačiai įmonei

N.Puteikis jau ilgą laiką nededa parašo ant akto, kuriuo tinkamomis naudoti būtų pripažintos Danės upės krantinės prie Senosios perkėlos. Priežasčių jis susigalvoja daug, tačiau aiškėja tikrasis "paveldosaugininko" atkaklumo motyvas. Atrodo, kad N.Puteikis ėmėsi atstovauti bendovei UAB "Sphaera", kuri valdo šalia krantinių esantį seną uosto sandėlį. N.Puteikis į viešumą kelia problemą, kad UAB "Spheara" yra nepatenkinta, kad krantinių rekonstrukcijos metu neva suskilinėjo pastato sienos, atsirado kitų defektų. Dėl to net rengiamasi su krantinių savininku, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, bylinėtis teismuose. Visuomenė bauginama, kad pastatas gali niugriūti. Tačiau krantinių tinkamumas ar netinkamumas nėra visiškai susijęs su aplinkiniais pastatais. Ir reikia ūkinius nesutarimus atskirti nuo atliktų darbų vertinimo. Šioje istorijoje minimas argumentas, kad pridavus krantines, pastato savininkmas būtų sunkiau bylinėtis su Uosto direkcija dėl žalos atlyginimo. Perskaičius visa tai, peršasi viena išvada, kad N.Puteikis advokatauja privačiai bendrovei.  UAB "Spheara" komentaro šiuo klausimu gauti nepavyko, nes tai pakankamai nevieša įmonė. Ar N.Puteikis turi tiesioginį korupcinį interesą pamatysime, kai UAB "Spheara" pradės statyti minėtame sandėlyje viešbutį, nes jo įrengimui gavo milijonine ES paramą.
Ar ir tada N.Puteikis bus toks principingas ir neleis darkyti senamiesčio erdvių? Labai abejojame! Akivaizdu, kad N.Puteikis turėtų skirti daugiau dėmesio savo tiesioginiam darbui, o ne ginti privačių įmonių interesus.


"Vakarų ekspresas"
Niekaip nesulaukdama, kol valstybinė komisija pripažins tinkamomis naudoti sutvirtintas uostamiesčio Danės krantines ties upės žiotimis, bendrovė "Smiltynės perkėla" neslepia, jog esant tokiems orams iki nelaimės keleiviams lipant į keltą - vos vienas žingsnis.

Komisijos verdiktas užtruko dėl Žvejų gatvėje 18 stovinčio pastato savininko pretenzijų, jog tvirtinant krantines šiam paveldo objektui buvo pakenkta.
Apžiūrėti pabaigtų Danės krantinių, esančių už 15 metrų nuo Pilies tilto iki pilies fosos, valstybinė komisija susirinko dar spalio 13-ąją. Tačiau pripažinimo tinkamomis naudoti aktas nepasirašytas iki šiol, nors, pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) Infrastruktūros departamento vadovo Vidmanto Paukštės, jokių priekaištų iš komisijos narių, kad kas nors būtų buvę padaryta netinkamai, nesulaukta.
Taigi kantrybės netekusi KVJUD penktadienį sukvietė atsakingų institucijų atstovus išsiaiškinti, kas vyksta.
Pasirodė, jog ant akto trūksta tik Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio bei pačios komisijos pirmininkės parašo.
Paveldosaugininkai atsisakė palaiminti krantines motyvuodami tuo, jog gauta pastato Žvejų g. 18 savininko pretenzija apie krantinių rekonstrukcijos metu padarytą žalą. Kadangi prieš pradedant darbus į sąlygas buvę įrašyta, jog šiam kultūros paminklui neturi kilti grėsmė, paveldosaugininkai pripažinti krantines tinkamomis eksploatuoti atsisakė.
Pasak pastato savininkui atstovaujančio UAB "Vakarų regiono statybų konsultacinis biuras" vadovo, teismo eksperto Artūro Sabeckio, yra užfiksuota darbų metu padaryta žala trims pastato fasadinėms sienoms - pakitęs pasvirimo kampas, padidėję įtrūkimai. Sienos įgavusios avarinės būklės požymių.
Pasitarimo pradžioje A. Sabeckis pabrėžė, jog pripažinti krantinių tinkamomis naudoti negalima, nes šalia minėto pastato pradėjus švartuotis keltams čia vaikščios daug žmonių, ir, nuvirtus kokiai sienai ar nukritus plytai, gali įvykti didelė nelaimė. Prieš eksploatavimą esą reikėtų išspręsti žalos pastato savininkui atlyginimo klausimą.
Jeigu krantinės būtų "priduotos" anksčiau, galbūt teksią bylinėtis su KVJUD dėl žalos atlyginimo, o teismai trunka net keletą metų.
Tačiau, KVJUD manymu, šiuos du klausimus - pastato bei jam padarytos žalos ir krantinių tinkamumo naudoti - reikėtų atskirti.
Be to, anot bendrovės "Smiltynės perkėla" generalinio direktoriaus Dariaus Butvydo, prie 27-osios krantinės, kur dabar senojoje perkėloje švartuojasi keltai, dirbti darosi pavojinga. Vasarą esą problemų nekyla, o subjurus orams, prasidėjus vėjams, kasdien sėdima ant bombos - keltas supasi ant bangų, aparelė šokinėja po 60-70 centimetrų, ir į keltą lipantys žmonės gali stipriai nukentėti.
D. Butvydo teigimu, keltams grįžus įpraston vieton į Danę prastos būklės pastatas žmonėms pavojaus nekeltų - keleiviai eitų į keltą už keliasdešimties metrų nuo jo.
Klaipėdos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėjos Lilijos Misiulienės teigimu, apie galimai avarinę pastato būklę bus informuota uostamiesčio savivaldybė ir bus imtasi priemonių, kad grėsmės jis nekeltų.
Taip pat netrukus po pasitarimo valstybinė komisija ketino kreiptis į Kultūros paveldo departamentą Vilniuje, kad jis nurodytų, ar motyvuotai Klaipėdos teritorinis padalinys atsisako palaiminti krantines. Po to ir bus priimtas galutinis sprendimas. Anot L. Misiulienės, turint galvoje keleivių interesus, bus pasistengta, jog viskas vyktų kaip galima greičiau.

2 komentarai:

  1. Anonimiškas1/12/10 15:25

    Jau blogta nuo to tipo, vien i vaizdeli paziuriu ir vemti noriu

    AtsakytiPanaikinti
  2. VISAS SKAITYKITE ŠIĄ TESTAMONĄ, KAIP GAUTI MANO PASKOLĄ IŠ TEISĖS IR PATIKĖTOS PASKOLOS ĮMONĖS. Mano vardas Kjerstin Lis, aš ieškojau paskolos savo skoloms padengti, visi, kuriuos sutikau, sukčiaujo ir pasiėmė pinigus, kol galiausiai sutikau poną Benjaminą. Breilis Lee Jis man suteikė 450 000,00 R paskolą. Jis padėjo ir kitiems mano kolegoms. Aš kalbu kaip laimingiausias žmogus visame plačiame pasaulyje šiandien ir pasakiau sau, kad bet kuris skolintojas, kuris gelbsti mano šeimą nuo mūsų blogos padėties, pasakysiu vardą visam pasauliui ir aš su džiaugsmu sakau, kad mano šeima grįžo į gera, nes man reikėjo paskolos, kad pradėčiau visą gyvenimą, nes esu vieniša mama su 3 vaikais ir visas pasaulis atrodė, kad ji kabojo ant manęs, kol turėjau galvoje, kad Dievas atsiuntė paskolos davėją, kuris pakeitė mano gyvenimą ir mano šeimos, skolinantis Dievą, ponas, Benjaminas, jis buvo Gelbėtojas, Dievo siųstas gelbėti mano šeimos, ir iš pradžių maniau, kad tai nebus įmanoma, kol negausiu paskolos, pakviečiau jį į savo šeimą. - viso vakarėlio, kurio jis neatsisakė, ir patarsiu kiekvienam, kuriam tikrai reikia paskolos, susisiekti su ponu Benjamin Breil Lee el. paštu (Lfdsloans@outlook.com), nes jis yra supratingiausias ir nuoširdžiausias paskolos davėjas. kada nors susitiko su rūpestinga širdimi. Jis nežino, kad aš tai darau, skleisdamas mano linkėjimą į mane, tačiau manau, kad turėčiau tuo pasidalinti su jumis, kad išvengtumėte sukčių. Prašau, saugokitės apsimetinėtojų ir susisiekite su tinkama paskolų bendrove el. Paštu per Lfdsloans @ outlook. com arba „WhatsApp“ + 1-989-394-3740. .

    AtsakytiPanaikinti