Sveiki atvykę į Naglio Puteikio fanų blogą. Čia visa tai, kas netilpo paties N.Puteikio svetainėje

Gerbiamieji, visi neabejingi gerai žinomam visuomenės veikėjui Nagliui Puteikiui,
kviečiami prisidėti prie jo visuomenei "naudingos" veiklos nušvietimo.
Kadangi dėl didelio krūvio Naglis Puteikis savo oficialiuose bloguose

nespėja sutalpinti visos informacijos apie savo nuveiktus "gerus" darbus,
jam padėti nutarė jo prisiekusieji gerbėjai.
Sukurtas N.Puteikio fanų klubas. Tikime, kad N.Putekio gerbėjų yra labai daug.
Kviečiame visus registruotis
naglio.fanai@gmail.com.
Šiuo elektorinio pašto adresu laukiame ir visos informacijos apie N.Puteikio darbus,
kuriais jis dar nespėjo pasigirti savo oficialiuose informacijos šaltiniuose.
Už Klaipėdą klaipėdiečiams!
Įspėjimas. Šio tinklapio atsiradimas ir jo turinys su N.Puteikiu nebuvo derintas
ir niekada nebus derinamas...

2011 m. vasario 18 d., penktadienis

Naglis Puteikis - kamikadzė

Antrojo pasaulinio karo metu Adolfas Hitleris turėjo sąjungininką Japonijos imperatorių Hirohito. Nors šis imperatorius deklaruodavo pacifistinius (taikius) tikslus, tačiau kita ranka jis davė įsakymus pulti Kiniją, Japoniją ir net JAV.
Žymiausia istorija yra apie tai, kaip ilgai Japonija derėjosi su JAV dėl taikos, kol galiausiai japonų laivynas ir aviacija slapta subombardavo Perl harboro uostą (savaitgalį TV 3 rodė filmą).
Karo Ramiajame vandenyne metu Japonijos lėktuvus dažnai pilotuodavo kamikadzės, kuriuos pasiųsdavo į mirtį įgyvendinti tik tam tikrą tikslą: taranuojant pilnu sprogmenų ir kuro lėktuvu nuskandinti priešių laivą ar susprogdinti karinę bazę.
Kamikadzės su dideliu pasididžiavimu eidavo į mirtį šaukdamos „Už imperatorių!!!!!!”.
Šita praėjusio tūkstantmečio istorija primena šių laikų situaciją Lietuvoje ir Klaipėdoje. Lietuvą valdo imperatorius KUBILIUS, kuriam kiek besakyk, kad Lietuva skęsta mėšle, atkerta, kad ministrai dirba labai gerai, kad kažkas Lietuvoje auga (gal jo naujo namo pamatai), o tauta nejaučia pagerėjimo ir baigia išsibarstyti po visą pasaulį (panašu į tautos genocidą).
O Klaipėdoje siaučia to IMERATORIAUS vietininkas mūsų mieste KAMIKADZĖ konservatorius Naglis Puteikis, kuris deklaruodamas, kad saugo niekieno nematytus pamatus ar kitas mistines vertybes, miestą baigia paversti griuvėsių krūva ir visais įmanomai ir neįmanomais būdais stengiasi, kad mūsų karta po savęs nepalinktų jokių stiklinių ir betoninių pastatų, nors šiandien tai pačios įprasčiausios statybinės medžiagos.
Japonijos pavyzdys kare atvedė šalį prie Hirosimos ir Nagasakio miestų tragedijos. Kyla klausimas, prie ko Lietuvą ir Klaipėdą atves Kubiliaus ir Puteikio tandemas?



KLAIPĖDOS KAMIKADŽĖ

Naglis Puteikis rėkia „Mes nepasiduosime!!!!“. Gerai, kad Lietuvoje dar yra stiprių verslininkų ir teismai, kurie gali sutramdyti bent jau Naglį Puteikį, o vėliau, gal ateis ir Andriaus Kubiliaus eilė.
Prasideda Naglio Puteikio agonija... (jis tik rėkia "Kovosime") ačiū Dariui, jo dėka ateina galas šio veikėjo eros pabaigai, tiksliau šis teismo sprendimas yra vieno paveldosaugininko savivalės pabaigos pradžia, liko laukti visai nedaug. Laikas ponas Nagli ruošti pinigėlius kompensacijai, gal butą Klaipėdoje reikės parduoti ir nusipirkti pigesnę lūšnelę kur nors prie Šatrijos kalno ir ten saugoti vaidilučių ir krivių palikimą.


("Vakarų ekspresas" Giedre Norviliatė)
Sklypo Herkaus Manto gatvėje 11, kur stovi buvęs "Vaivos" kino teatras, naujų statybų reikalai jau turėtų pajudėti - Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas deda tašką paveldosaugininkų ir verslininkų nesutarimams.


Teisėjų kolegija nutarė įpareigoti Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinį padalinį suderinti šio žemės sklypo detalųjį planą pagal dar 2006-aisiais išduotas sąlygas. Paveldosaugininkų apeliacinis skundas atmestas, nutartis neskundžiama.

"Vyriausiasis teimas priėmė objektyvų sprendimą, patvirtino, kad mūsų skundą prieš tai nagrinėjęs Klaipėdos apygardos administracinis teismas buvo teisus sakydamas, jog Klaipėdos paveldosaugininkai dirbtinai vilkino detaliojo plano derinimo procedūrą ir kėlė papildomus, sąlygose nenumatytus reikalavimus. Tikimės, kad šioje istorijoje pagaliau bus padėtas taškas", - sakė gyvenamąją bei komercinę statybą Herkaus Manto g. 11 planuojančios bendrovės "Investicijų kvadrantas" direktorius Darius Anužis.

Anot jo, nežiūrint į tai, jog paveldosaugininkų pateiktose sąlygose nebuvo nurodyti reikalavimai, kad detalusis planas būtų rengiamas buvusių Dramblio ir Gerlacho namų užstatymui atkurti, jiems įamžinti ir jose apskritai nebuvę jokių pastabų dėl buvusio užstatymo įvertinimo, UAB "Investicijų kvadrantas" ir projekto autorius architektas Gintautas Natkevičius teikė KPD Teritorinio padalinio vedėjui Nagliui Puteikiui net 5 pasiūlymus, kaip būtų galima įamžinti ir atvaizduoti Gerlacho namą.

"Bet iš pradžių įvertinęs "gerai", vėliau N. Puteikis juos vis atmesdavo, - sakė D. Anužis. - Paskutinįkart su pasiūlymu ir maketu, kuriame buvo pasiūlyti sprendiniai, ėjome iki teismo posėdžio likus mėnesiui... Kadangi už mūsų sklypo ribos neturime teisės vykdyti archeologinių kasinėjimų, buvusių ir dar nerastų Dramblio namo pamatų liekanų paieškos sutvarkymo ir viešo eksponavimo, dar 2009-ųjų pavasarį raštu, adresuotu N. Puteikiui ir jo viršininkei Dianai Varnaitei siūlėme 30 tūkstančių litų paramą. Bet, kaip suprantu, tiek Dramblio namo pamatai, tiek Gerlacho namo pažymėjimas mums rūpėjo labiau, nei biurokratams".

Sklypo detaliojo planavimo procedūra vyksta jau beveik penkerius metus, į teismus paveldosaugininkų bei verslininkų nesutarimai pateko 2009-ųjų liepą.

Dviem teismams patvirtinus, jog paveldosaugininkai privalo suderinti detalųjį planą pagal savo pateiktas sąlygas, "Investicijų kvadrantas" ketina kreiptis į teismą, kad būtų atlyginti vilkinimo atnešti nuostoliai.

"Mūsų finansininkai bei juristai apskaičiuos įmonės nuostolius, patirtus dėl N. Puteikio veiklos, ir kreipsimės į teismą su ieškiniu. Taip pat ir dėl išlaidų, patirtų bylinėjantis, atlyginimo. Kiekvienas žmogus turi būti atsakingas už savo veiksmus", - sakė D. Anužis.


P.s. "Fanų" komentaras
Šiandien "Klaipėdos" žurnalistė Asta Aleksėjūnaitė stojo ant kilimo prieš savo viršininką, kaip drįso parašyti straipsnį "N.Puteikiui gresia teismų maratonas". Šis staipsnis yra laikraštyje, bet interneto versijoje jo nerasite, išmestas, cenzūra. Todėl, kad "Klaipėdoje" karaliauja "Kauno dienos" berniukai, kurie mieste prie jūros įdieginėja "daktarų" miesto tvarką. O Kauną, kaip žina valdo konservatoriai ir jų vietininkas Kupčinskas. Matyt konservai gerai patepe visai Diena media grupei, todėl ir liko tik "Vakarų ekspresas", kad parašytų teisybę apie Naglį Puteikį, o "Klaipėdoje" nors žurnalistai ir mato, kas vyksta, tačiau jiems bus užkimštos burnos... bent jau iki rinkimų tikrai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą