Sveiki atvykę į Naglio Puteikio fanų blogą. Čia visa tai, kas netilpo paties N.Puteikio svetainėje

Gerbiamieji, visi neabejingi gerai žinomam visuomenės veikėjui Nagliui Puteikiui,
kviečiami prisidėti prie jo visuomenei "naudingos" veiklos nušvietimo.
Kadangi dėl didelio krūvio Naglis Puteikis savo oficialiuose bloguose

nespėja sutalpinti visos informacijos apie savo nuveiktus "gerus" darbus,
jam padėti nutarė jo prisiekusieji gerbėjai.
Sukurtas N.Puteikio fanų klubas. Tikime, kad N.Putekio gerbėjų yra labai daug.
Kviečiame visus registruotis
naglio.fanai@gmail.com.
Šiuo elektorinio pašto adresu laukiame ir visos informacijos apie N.Puteikio darbus,
kuriais jis dar nespėjo pasigirti savo oficialiuose informacijos šaltiniuose.
Už Klaipėdą klaipėdiečiams!
Įspėjimas. Šio tinklapio atsiradimas ir jo turinys su N.Puteikiu nebuvo derintas
ir niekada nebus derinamas...

2009 m. lapkričio 20 d., penktadienis

Už tai, kad "N.Puteikis ir Co" Klaipėdą pasmerkė užsikasti griūvėsiuose, miestiečių vardu skelbiame jį PERSONA NON GRATA

Jau galima pradėti drąsiai skaičiuoti ir rinkti visą medžiagą dėl šimtamilijoninių nuostolių, kuriuos patirs Klaipėda ir visa Lietuva dėl paminklosaugininkų kontoros, kodiniu pavadinimu "Naglis Puteikis ir Co",  veiklos. Šiandien Klaipėda dėl žmonių, kurie drįsta save vadinti patriotais ir paminklosaugininkais, neveiklumo ir piktybiškumo, jau prarado 20 mln. litų ES paramos. Neabejojama, kad žlugs ir kitų projektų finasavimas, o Naglis Puteikis iš visų juoksis ant Klaipėdos griūvėsių krūvos. Apie tai informavo Klaipėdos savivaldybė.

Dėl paveldo saugotojų užsispyrimo Klaipėda netenka ES paramos

Klaipėdos piliavietės atstatymo planus gali tekti nukelti mažiausiai penkeriems metams. Grėsmė netekti lauktos struktūrinių fondų paramos iškilo ir kitiems stambiems uostamiesčio projektams.

Lapkričio 18 dieną Savivaldybė gavo neigiamą atsakymą iš Lietuvos verslo paramos agentūros – paraiška atmesta ir Savivaldybė negali pretenduoti į 20 mln. litų paramą Klaipėdos piliavietės atstatymo projekto pirmajam etapui finansuoti.


N.Puteikio šokis ant Klaipėdos griūvėsių
Prieš metus pradėta rengti Piliavietės atstatymo projekto galimybių studija. Šiemet birželį Savivaldybė kreipėsi į Kultūros paveldo departamentą (KPD) prašydama išduoti sąlygas projektavimui. Tai buvo padaryta tik spalį.

„Per tokį trumpą laiką jau nebuvo įmanoma parengti techninio projekto. Agentūros argumentas, kodėl atmesta mūsų paraiška ir buvo tas, jog nėra Piliavietės techninio projekto“, – aiškino Savivaldybės ekonomikos ir strategijos departamento direktorius Ričardas Zulcas. Jo teigimu, paramos negauta dėl KPD Klaipėdos teritorinio padalinio per ilgo delsimo.

Piliavietės atstatymui dar bus ieškoma paramos pasinaudojant kitomis ES programomis.

„Įdirbis jau yra nemažas, todėl manome, jog darbus reikėtų tęsti, galbūt po 2013 metų atsiras kita galimybė. Šiuo metu galime skelbti naują konkursą techniniam projektui parengti“, – sakė R.Zulcas.

Jis teigė, kad architektai ir paveldosaugininkai niekaip negali susitarti, o Savivaldybė tampa šio nuolatinio konflikto įkaite.

„Kokia senamiesčio perspektyva? Ar mes sugebame ką nors daryti, ar geriau palaukti, kaip paveldosaugininkai mano, geresnių laikų, gal apskritai tų objektų nejudinti ir laikyti kaip vertybes. Dėl tokių svarbių projektų turėtų būti bendras sutarimas, tačiau dabar jo nėra. Ir sąjungininko nėra, yra tik tikrintojas, kuris tik pasako, jam patinka arba ne“, – įsitikinusi vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Už 20 mln. litų tikėtasi atstatyti pilies gynybinius įtvirtinims, įrengti konferencijų sales, muziejaus patalpas.

Grėsmė prarasti ES struktūrinių fondų paramą gresia ir kitiems Savivaldybės planuojamiems projektams. Tai buvusio tabako fabriko rekonstrukcija (9 mln. litų) bei Etnokultūros centro kiemelio dangos bei įrangos atnaujinimas (1 mln. litų).

Apie nesprendžiamą ir nesibaigiantį konfliktą tarp institucijų Savivaldybė yra informavusi visus aukščiausius šalies vadovus. Buvo sudaryta komisija, tačiau iki šiol nesulaukta jokių išvadų, kodėl žlunga paveldosaugininkų akiratyje esantys projektai.

Ši diena galėtų būti paskelbta juoda diena Klaipėdos istorijai, tačiau Naglis Puteikis toliau atvirai juokiasi visiems į akis ir džiaugiasi pergale. Tai tik dar vienas įrodymas, kad šis veikėjas yra "judas", atsiųstas sostinės biurokratų sužlugdyti Klaipėdos plėtrą.

Kaip galima ir reikia vertinti žmogų, kuris pasmerkia mus gyventi tarp griuvėsių, kuris iš miesto atima milijonus litų ES paramos. Miestas nėra valstybė, todėl neturi teisės paskelbti Naglio Puteiko PERSONA NON GRATA, tačiau miestiečiai tokią moralinę teisę tikrai turi... Pasinaudokime ja.

5 komentarai:

  1. Anonimiškas20/11/09 14:49

    Šaunuolis Puteikis. Man jis pradeda patikti. Greitai tiks mūsų ligoninei :D

    Su pagarba,
    Gydytojas psichiatras Pūtis Nagleikis

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas20/11/09 15:09

    N.Puteikis plinta Klaipėdoje sparčiau už pandeminį virusą. Ne kovai su gripu mieste reikia mobilizuotis, o vaistų užsipirkti nuo N.Puteikio, nes kitaip mums šakės..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas23/11/09 17:51

    Jeigu N.Puteikis vilkino derinimą, nesilaikė numatytų įstatymu derinimo terminų, galima kreiptis į teismą dėl žalos atlyginimo. Jeigu teismas nenurodys atlyginti žalą, tai gal įvardins, kad netinkamai buvo atliekamos pareigos. (Pagrindas nušalinti iš pareigų). Lieka dar vienas kelias. Ypač mėgiamas Naglio Puteikio - viešo intereso gynimas. Manau negautos lėšos Klaipėdos piliavietės atstatymui pažeidė klaipėdiečių interesus. Galėtų savivaldybė gindama viešą interesą, paduoti Naglį Puteikį į teismą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai gaila, kad tokių politikų dėka netenkama ES paramos. Čia liečia ne tik Piliavietę, bet ir visus kitus projektus, kuriuose dalyvauja arba dar dalyvaus N.Puteikis, siekiant ES paramos. Klaipėda turėtų susimąstyti...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas18/9/17 00:22

    Pijl Financial Group bent u behoefte aan een dringende lening? Wij bieden wereldwijd lening die nodig lening de bedrijfskans u gelet wordt op zoek naar is hier weer. email ons nu op: axlgroups89@gmail.com

    LENING AANVRAAGFORMULIER
    1) volledige naam:
    2) geslacht:
    3) lening bedrag dat nodig:.
    4) lening duur:
    5) land:
    6) huisadres:
    7) mobiele nummer:
    8) maandelijks inkomen:
    9) beroep:
    10) die heb je hier over ons
    axlgroups89@Gmail.com

    AtsakytiPanaikinti