Sveiki atvykę į Naglio Puteikio fanų blogą. Čia visa tai, kas netilpo paties N.Puteikio svetainėje

Gerbiamieji, visi neabejingi gerai žinomam visuomenės veikėjui Nagliui Puteikiui,
kviečiami prisidėti prie jo visuomenei "naudingos" veiklos nušvietimo.
Kadangi dėl didelio krūvio Naglis Puteikis savo oficialiuose bloguose

nespėja sutalpinti visos informacijos apie savo nuveiktus "gerus" darbus,
jam padėti nutarė jo prisiekusieji gerbėjai.
Sukurtas N.Puteikio fanų klubas. Tikime, kad N.Putekio gerbėjų yra labai daug.
Kviečiame visus registruotis
naglio.fanai@gmail.com.
Šiuo elektorinio pašto adresu laukiame ir visos informacijos apie N.Puteikio darbus,
kuriais jis dar nespėjo pasigirti savo oficialiuose informacijos šaltiniuose.
Už Klaipėdą klaipėdiečiams!
Įspėjimas. Šio tinklapio atsiradimas ir jo turinys su N.Puteikiu nebuvo derintas
ir niekada nebus derinamas...

2009 m. spalio 7 d., trečiadienis

Sukilimas prieš Naglį Puteikį ("Vakarų ekspresas" 2009 m. Rugsėjo 10 d.)

Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Klaipėdos teritorinio padalinio vadovas Naglis Puteikis ir įstaigos specialistai vilkina ir stabdo strateginius uostamiesčio savivaldybės investicinius projektus, vengia atsakomybės, viršija įgaliojimus.

Tokius kaltinimus kultūros viceministro Liudo Šukio akivaizdoje vakar N. Puteikiui žėrė architektai, Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovai, verslininkai. Iš atostogų iškviestas N. Puteikis teigė, jog kalantieji jį prie kryžiaus tiesiog nenori paisyti paveldosaugos reikalavimų, taikomų senamiestyje.

Korida


Kelias valandas vakar Klaipėdos savivaldybėje trukęs darbinis posėdis atskleidė visuomenei nematomas popierines valstybinių įstaigų kautynes. Kiekvienas dalyvis jose tarsi bulius laikosi savo principų, ieško savo teisybės ir kovoja iki paskutinio kantrybės lašo. Gaila tik, kad žiūrovai, t.y. klaipėdiečiai, šioje koridoje yra būtent tie, kurie pralaimi.


Jie laukia nesulaukia, galbūt niekada ir nesulauks, kada bus baigta Danės krantinių rekonstrukcija, kada bus pradėtas Klaipėdos piliavietės atstatymo projektas, kada bus pastatytos saugyklos Mažosios Lietuvos istorijos muziejui ir įrengta viešoji erdvė visuomeniniams renginiams jo kieme, kada pajudės iš mirties taško Kultūros fabriko projektas.


Tai - strateginiai investiciniai projektai ne tik Klaipėdos miesto, apskrities, bet ir valstybės mastu. Finansuojami jie ne tik iš miesto, valstybės biudžetų, bet ir Europos Sąjungos lėšomis. Objektų projektavimas ir įgyvendinimas įspraustas į griežtus terminus, tačiau jų derinimas su paveldosaugininkais bet kokius terminus viršija.


Architektai, projektuotojai (UAB "COWI Baltic", UAB "A405", projektavimo firma "Pilis", Klaipėdos piliavietės projekto atstovai) į posėdį atsinešė šių derinimų įrodymus - storiausius segtuvus popierių, po keletą kartų perdarytus objektų maketus. Pasakodami savo projektų derinimo istorijas, jie demonstravo ir skaitė raštus, esą įrodančius, jog uostamiesčio paveldosaugininkai neapibrėžia sąlygų projektavimo sąvadui išdavimo laiko ir jį nuolat vilkina, kad pateikia aiškiai neapibrėžtas sąlygas ir nuolat formuoja naujas, kurių nebuvo projektavimo sąvade. Piktinosi, kad jiems rašomos nepagrįstos ir nekonkrečios pastabos ir projektus su šia institucija tenka derinti pernelyg ilgai - 4-9 mėnesius.


Architektų nepasitenkinimo sulaukė ir tai, jog Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritoriniame padalinyje nėra specialisto - architekto-eksperto, - kuris galėtų pagrįstai ir profesionaliai teikti pastabas dėl pastatų konstrukcinių bei architektūrinių dalykų, sprendimai priimami remiantis tik patariamojo pobūdžio visuomeninės komisijos nuomone.

Taip pat išreikšta pozicija, jog jaučiama politinė kova ir susidorojimas su savivaldybės užsakomais projektais.

Problema - tiltelis

Danės upės krantinių nuo Biržos tilto iki žiočių rekonstrukcijos bei jachtų, mažųjų laivų uosto Klaipėdos piliavietėje įrengimo projektus rengusios UAB "Cowi Baltic" atstovai piktinosi, jog Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinis padalinys suplakė rekonstrukcijos metu įgriuvusios Danės krantinės (40 metrų) ir šalia jos esančios Žvejų g. 8, 8a pastatų projektą su visu Danės krantinių rekonstrukcijos projektu ir nederina viso projekto sąlygų.

Visa publikacija

http://www.ve.lt/?data=2009-09-10&rub=1065924810&id=1252519543

Komentarai

expertas 2009-09-11 00:21


Aš siūlau į viską pažiūrėti logiškai ir be emocijų. Aš truputį domiuosi rinkimais, todėl moku pasiskaityti partijų deklaracijas. Deklaracijos rodo, kad savivaldos rinkimuose beveik visi rėmė koncervatorius. Mėmelio miestas, Eika, Hidrostatyba, Klaipėdos keliai, Pamario restauratorius Šie žmonės naiviai galvojo, kad paaukoję pinigų jie bent galės žmoniškai su Puteikiu pasikalbėti. Vietoje to jie iš Puteikio sulaukė tik nuolatinių atakų. Puteikis mano, kad jam visi viską privalo duoti, tačiau jis nieko visuomenei duoti neturi.

Kai kurie sako, kad Puteikis yra principingas, bet pažiūrėkime į Puteikio principus kaip paminklosaugininko. Geriausiai Puteikio elgesį parodo jo laikysena "Jono namų" atžvilgiu. Puteikis išduoda sąlygas techniniam projektui "Jono namams" statyti. Vos tik Elerto kompanija stojo prieš šį projektą, tuoj Puteikis atsistojo priekyje jų su "matiugalniku". Šauksmai korupcija, korupcija, o rezultato jokio. Ir kuo garsiau Puteikis rėkia, tuo giliau į tą reikalą jis turi įmerkęs savo uodegą.

Puteikio gerbėjai šaukia, kad Puteikis pajudino Liepų11. Nieko jis nepajudino, tik sugebėjo su Šimkumi susikolioti. Puteikiui pasisekė, kad Šimkų STT suėmė. Tai jis dabar vaikšto po Klaipėdą išpūtęs žandus, tarsi būtų pats savo rankomis Šimkų pasodinęs. Šis žmogus savo rankomis nesugeba nieko padaryti, jis yra tiesiog griovėjas. Vienintelis dalykas ką jis sugeba, tai visur ieškoti priešų.


--------------------------------------------------------------------------------
tokio 2009-09-10 15:44


demagogo, kaip Puteikis, antro ne tik Lietuvoje, bet ir visoje ES sunku būtų rasti. Anužis, kad ir kaip jis būtų nemalonus, o jo bent jau pirminis projektas vietoj "Vaivos" statyti šešis stiklo bokštus net nediskutuotinas, sugebėjo Naglį pukiai apibūdinti. Bjauru, kad Naglis kovoja, švelniai tariant, ne visada ten, kur reikia. Bjauru, kad sąmoningai kišami pagaliai į ratus (garbė architektės Stripinienės kantrybei - septynis kartus moteriai teko KPD karaliui į kojas lenktis!) tiems projektuotojams, kurie kažkada leido sau apie Puteikį nepakankamai pagarbiai atsipliepti - ir per tai nuplaukia milijoninės investicijos. Bjauru, kai Puteikis sąmoningai meluoja - kad ir istorija su muziejaus saugykla ir architektūriniu konkursu. Jau nekalbam apie tai, kad jis, ssusirūpinęs karais su tariamais priešais, savo funkcijų kaip paveldosaugininkas ir KPD vadas ne tik nebeatlieka, bet ir sabotuoja jas. Rėkdamas, kokia biurokratija ir sprendimų priėmimo vilkinimas esąs savivaldybėje, sau pavaldžioje kontoroje biurokratija ir vilikinimu jis sugebėjo net Každailevičių perspjauti. Beje, ponai Naglio gerbėjai, pasakykite, ką konkrečiai Naglis išgelbėjo ar išsaugojo, išskyrus abejotinos vertės slėptuvę bibliotekos kieme? Triukšmas visą laiką didelis būna, o rezultatas - lyg nuo garsaus pirstelėjimo...tiks smarvė...(jeigu rezultatu nelaikysime naujų griuvėsių - sustabdytų statybų, apie kurių pradžią Puteikis žinojo, bet laiku nestabdė, atsiradimą bei nuplaukiančias investicijas)

viesi rysiai 2009-09-10 12:42
Nevyke tie verslininkai, kurie nesugeba Puteikio nupirkti! Pasamdykite firmos viesuosius rysius tvarkyti Nina Semionova-Puteikiene ir matysite kaip greitai viskas bus suderinta. Uz patarima moketi nereikia, argi gaila kad toks saunus zmogelis kaip puteikis papildys seimos kasa

Janinai 2009-09-10 12:27
Ilgą laiką buvau Puteikį palaikantis žmogus, kol neteko susidurti profesiniu klausimu. Dabar matau, jog tai aukščiausio lygio demagogas, griaunantis viską, kas jo kelyje pasimaišo, tam, kad galėtų lipti ant tų griuvėsių ir garsiai šaukti: Verslas - vagys, valdžia - vagys, aš (Puteikis) - Jūsų gelbėtojas ir Jūsų viltis. Ir žmonės patiki, nes nemato jo tikrojo veido. Kokioje nors ribotos demokratijos šalyje (Rusijoje ar Baltarusijoje) jis jau senai būtų patupdytas už grotų, kaip priešiškos valstybės agentas - valstybės tarnautojas, kenkiantis valstybės interesams, stabdantis miesto vystymąsį, stabdantis ekonomikos (kalbu ne apie pramonę, bet paslaugų sferą, turizmą ir net Muziejaus saugyklų statybą ir t.t.) plėtrą. Tik reikia atminti - anksčiau ar vėliau tokie "revoliucionieriai" prieina liepto galą. Putekio lieptas ir baigsis.

Paulius 2009-09-10 11:44
Paaiškinkit man ką reiškia žodžiai - "Iš septinto karto, bet suderinome"? Tai parodo, kad jis kaip nori, taip elgiasi. Netikiu, kad po pirmojo grąžinimo, architektė išdrįso neatsižvelgti į KPD pastabas ir antrą kartą teikė projektą derinimui. Išeina taip, kad po kiekvieno derinimo Puteikis vis naujų pastabų prirašydavo. O tai parodo, kad Puteikis visai nekompetentingas.

Gintas 2009-09-10 07:57
Susidaro vaizdelis, kad Puteikis yra tiesiog kenkėjas. Pasukamas tiltelis guli numestas, intensyviai veikiamas korozijos(juk guli prie vandens), ir po kelių metų iš jo liks tik rūdžių krūva. Ir tai tik vienas tokios veiklos epizodas. Vien jo pasakymas, kad su architekte ryžių malūno projektą suderinime tik iš septinto( !!!) karto. Tai reiškia tik biurokratinį išsidirbinėjimą, kai kiekvieną kartą atėjus derinti projektą, išsakomi vis nauji reikalavimai, kurių prieštai nebuvo nė kvapo ankstesniuose derinimuose bei projektavimo sąlygų savade. Dėl dažnai labai kvailo asmeniško užsispyrimo, mieste niekaip neišnyksta dykvietės ir vaiduokliški pastatai. Kas gali paskaičiuoti, kiek miestui ir valstybei atnešė nuostolių tokia paveldosaugininkų "veikla"? Materialiniai turbūt siekia milijonus, o moraliniai - neišmatuojami.
--------------------------------------------------------------------------------
Pilypas. 2009-09-10 07:53
Nagli, kodėl tiek mažai tave šlovinančių atsiliepimų? Atostogauji, juk. Tikėjau, jog būsi kelis tuzinus jų prirašęs jau. Sėdėdamas savo kėdėje kabinete darbo metu gebėdavai po penkis (atsiliepimus) iškart rašyti. Ir taip visą dieną. Nagi pavaryk. Pasišlovink save.

meškėnas2009 09 10 22:38..Tiesiog laukė kyšio Puteikis ir nesulaukė, tai dabar ir pradeda rašyti jo finansuojami užtarėjai...


algis2009 09 10 11:07..
Liūdna,kai politikas kraunasi pliusiukus kvado vėliavos sąskaita
 
Domantas2009 09 10 10:10
..Šis asmuo jau senokai pagarsėjo reikalų vilkinimu, bei pastangomis visais įmanomais atvejais pasakyti "ne". Panašu, kad labai "užsižaidė" ir dabar turi nemalonumų. Tačiau nelabai tikisi, kad didelių.