Sveiki atvykę į Naglio Puteikio fanų blogą. Čia visa tai, kas netilpo paties N.Puteikio svetainėje

Gerbiamieji, visi neabejingi gerai žinomam visuomenės veikėjui Nagliui Puteikiui,
kviečiami prisidėti prie jo visuomenei "naudingos" veiklos nušvietimo.
Kadangi dėl didelio krūvio Naglis Puteikis savo oficialiuose bloguose

nespėja sutalpinti visos informacijos apie savo nuveiktus "gerus" darbus,
jam padėti nutarė jo prisiekusieji gerbėjai.
Sukurtas N.Puteikio fanų klubas. Tikime, kad N.Putekio gerbėjų yra labai daug.
Kviečiame visus registruotis
naglio.fanai@gmail.com.
Šiuo elektorinio pašto adresu laukiame ir visos informacijos apie N.Puteikio darbus,
kuriais jis dar nespėjo pasigirti savo oficialiuose informacijos šaltiniuose.
Už Klaipėdą klaipėdiečiams!
Įspėjimas. Šio tinklapio atsiradimas ir jo turinys su N.Puteikiu nebuvo derintas
ir niekada nebus derinamas...

2009 m. spalio 7 d., trečiadienis

Vingiuoti didvyrių keliai ("Vakarų ekspreso" blogas 2009 m. sausis, Linas)

„Vokeliuose” prie algos klaipėdiečiai Seimo nariai, Naglio Puteikio apskaičiavimu, vien už paskutinius du praėjusių metų mėnesius gaus kiekvienas per 10 tūkstančių litų. Jam tas nepatinka. Dar labiau jam nepatinka tai, kaip jie balsavo dėl algų susimažinimo: „iš trijų klaipėdiečių tik vienas surado savyje jėgų balsuoti už algų susimažinimą: A.Bilotaitė ir P.Žeimys manė, kad [tai būtų] antikonstituciška”.
Ajajajajai! O juk šitie personažai, kaip nustatė patys mūsų krikščionių demokratų ekspertai, yra tarp jų geriausieji iš geriausiųjų: „Savo asmeninėmis ir dalykinėmis savybėmis Agnė Bilotaitė geriausiai simbolizuoja, tuos pokyčius mūsų partijoje, kurių realiai turėtų pavydėti kitos partijos. Marių apygardoje Agnė būtų pats protingiausias pasirinkimas, kurį atliktų klaipėdiečiai,balsuodami artėjančiuose Seimo rinkimuose.” „Pranas Žeimys - politikas iš didžiosios raidės (…) Jei mes visi Seimo narius rinktumėmės protingai, t.y. vedami išminties ir proto balso, Pranas Žeimys nugalėtų pirmajame ture, be jokios konkurencijos.”

Jeigu tai šitie geriausieji, tai kaip tada atrodo mažiau geri politiniai krikščionys?

Tokias naujienas mums skelbė ne tik talentingiausias Lietuvos polittechnologas klaipėdietis Kęstutis Gabšys. Dulkes nuo saviškių portretų stropiai pūtė ir pats komandantė Naglis: „…šitą straipsnį buvo sunku rašyti, nes jau buvo prasidėjęs draudimas agituoti, o mane sunervino Lino Poškos straipsnis šiame pačiame blog’e, kuriama buvo pilami purvai ant Bilotaitės ir Žeimio. Ir buvo pilami šlykščiai: ne Bilotaitė laikė apverstą vėliavą, žmonės greitai pastebėjo ir tą vėliavą pataisė, Agnė čia niekuo dėta. Ir tą žino L.Poška, bet vis tik stengėsi iš vaško išspausti šūdą. Ir jam pavyko. Todėl skubėjau rašyti atsikirtimą, o skubų darbą velnias renka. Iš kitos pusės nėra to blogo…: VE iš ryto užpylė liberalcentristų aimanos (manau, kad ir ne tik aimanos), kad aš neteisėtai varau ant jų, todėl skubiai buvau išcenzūruotas. Teko priminti kai kam apie dvigubus standartus. Tik tada, po baisių kančių ir ilgo laiko tempimo išcenzūravo ir L.Poškos šlykštalus. Po rinkimų sekmadienio Lino smirdalus automatiškai sugrąžino atgal, o man teko viską iš naujo įdėti į blog’ą.” (iš susirašinėjimo su komentatoriumi partiniame Naglio tinklaraštyje)

Na, dėl tų smirdalų ir šlykštalų turiu pasiteisinimą: pusė mano rašinio buvo pačios kandidatės savigyros citatos, tad nenuostabu, kad tie autentiški dvokalai taip ir nusikopijavo į mano rašinuką, ką aš čia galėjau padaryti? Apskritai, aš juk rašiau apie Chesterton‘ą ir Sting‘ą, ta politika ten visai prie šono.

Ir Naglis pernelyg čia kuklinasi, kad jo skubos darbą velnias rinko: jis (Naglis, suprantama, o ne Velnias) yra populiarus, puikiai jaučiantis žanrą blogeris, originalus stilistas, su pagava ir išmone, tad neturėtų taip menkintis.


Vaizdo citata iš senovinio, rudens agitacinio Naglio Puteikio blogo. Postmodernus politinis draivas - skiriamasis viešos krikdemų raiškos bruožas.
Pagirtina, jog dabar Naglis jau nepritaria konservatorių gobšiams. Tačiau turėtume prisiminti, kas mums parinko jų kandidatus į Seimą Klaipėdoje ir savo autoritetu juos užstojo nuo blaivaus rinkėjo žvilgsnio. Populiari nuomonė, kad tos partijos skyrių jo lyderis valdo geležine ranka. Prieš porą metų iš partijos pasitraukusi grupė pareiškime laikraštyje kaip tik autoritarinį valdymo stilių ir nurodė kaip pagrindinę savo išėjimo iš partijos priežastį. Tad N. Puteikio politinė bei žmogiškoji atsakomybė už tuos ir jo mums parinktus veikėjus išlieka bent ketveriems metams, kol minėti figūrantai Seime reguliuos mūsų gyvenimą. Su užuojauta Nagliui tai sakau, nes jau Dantė savo Inferne apvylusiesiems pasitikėjimą (traditori) skyrė vietą devintajame rate. Ir nuo tų laikų požiūris į „traditori dei benefattori” (manau, kalbamasis atvejis kaip tik toks) nepasidarė atlaidesnis.

Beje, dėl to Naglio paminėto Velnio. Manau, pripažinę jo (Velnio, patikslinu) aktingą dalyvavimą politinėje veikloje, visi mes dar galėtume prieš žmones atrodyti daugmaž padoriai. Tada galėtume sutarti, jog Naglis iš tiesų parinko mums geriausius kandidatus į Seimą, ir Bilotaitė su Žeimiu buvo tikrai geri, tik neatsargūs krikščionys. Jeigu sutiksime, kad Nelabasis yra aistringas politinių krikščionių vartotojas. Jeigu neneigsime, jog aš pats esu nuoširdus koncervų draugas, nes dar tada skelbiau: „ (…) norėčiau juos (Bilotaitę su Žeimiu, suprantama, o ne rinkėjus) perspėti: Nelabasis čia pat. Būkite budrūs! Šėtonas tikrai pames kitus rūpesčius dėl jūsų, nes tokių šventų, sultingų ir aromatingų sielų - kokios raibuliuoja jūsų raštuose - Jis niekur kitur negaus.”

Nepaklausė neramaus mano perspėjimo. Budrūs nebuvo. Tapo aukomis. Dabar jų sparnus grilyje kepa ir triauškina priešpiečiams Tamsos kunigaikštis. O mes iš to rudeninio biznio teturime tik šiek tiek daugiau išminties.

Na, kaip įpratusi, ji ir vėl mus aplankė už parankės su liūdesiu, bet ką čia žmogus bepadarysi.

Visas pranešimas su komentarais...