Sveiki atvykę į Naglio Puteikio fanų blogą. Čia visa tai, kas netilpo paties N.Puteikio svetainėje

Gerbiamieji, visi neabejingi gerai žinomam visuomenės veikėjui Nagliui Puteikiui,
kviečiami prisidėti prie jo visuomenei "naudingos" veiklos nušvietimo.
Kadangi dėl didelio krūvio Naglis Puteikis savo oficialiuose bloguose

nespėja sutalpinti visos informacijos apie savo nuveiktus "gerus" darbus,
jam padėti nutarė jo prisiekusieji gerbėjai.
Sukurtas N.Puteikio fanų klubas. Tikime, kad N.Putekio gerbėjų yra labai daug.
Kviečiame visus registruotis
naglio.fanai@gmail.com.
Šiuo elektorinio pašto adresu laukiame ir visos informacijos apie N.Puteikio darbus,
kuriais jis dar nespėjo pasigirti savo oficialiuose informacijos šaltiniuose.
Už Klaipėdą klaipėdiečiams!
Įspėjimas. Šio tinklapio atsiradimas ir jo turinys su N.Puteikiu nebuvo derintas
ir niekada nebus derinamas...

2009 m. spalio 7 d., trečiadienis

Už profesionalumą! ("Vakarų ekspreso" blogas 2009 m. spalis, Edgaras)

Ko reikia, kad mūsų gyvenimas taptų geresnis ir nereikėtų dejuoti KRIZZĖĖ…

Klausimas sudėtingas, tačiau manau, kad reikia teisingų sprendimų. O kas Juos gali priimti. Neabejotinai tai turi daryti profesionalai. Todėl kuo daugiau bus profesionalų, tuo Lietuva bus sėkmingesnė valstybė.

Ar daug pas mus profesionalų? Matyt yra, tačiau ne apie visus mes žinome. Todėl šią temą norėčiau padiskutuoti ryšių su visuomene aspektu.

Dažnai neužtenka tik kažką daryti. Neužtenka, kad darai teisingai, svarbu, kad dar apie tai ir žinotų kiti. Juk jei nesakysi žmonai ar vyrui ko nori…, ji ar jis ir nežinos…

Kadangi šiandien vėl visu garsumu VE puslapyje ir kitur žinaisklaidoje skamba po atostogų pailsėjusio N.Puteikio vardas, tai norėčiau jį pateikti kaip pavyzdį.

Laikau jį profesionalu. Taip profesionalu. Sutinku, kad jis gali dirbti daugybę darbų. Būti viceministru, laivų remonto įmonės direktoriumi, bedarbiu, partijos skyriaus pirmininku, savivaldybės vieno iš komitetų pirmininku ir dar daug kuom…. Ir iš kur aš (neabejoju ir jūs) tiek daug apie jį žinote. Taip, Jis labai energingai stengiasi daryti visus darbus kuriuos jis dirba, tačiau profesionalas jis yra viešųjų ryšių srityje. Tai jam reikalinga, kad nušviestų tai ką jis dirba.

Jo profesionalumas šioje srityje yra neabejotinas. Vadovaudamas vienai iš kontroliuojančių ir baudžiančių institucijų (padaliniui), kokia yra Kultūros paveldo vertybių apsaugos departamentas, jis viešumoje sugebėjo save pateikti, kaip „gelbėtoją nuo barbarų niokotojų“.

Paradoksas yra tame, kad jo vadovaujama institucija realiai neišgelbėjo (neatnaujino, nerekonstravo, net brezentu dūlančios akmens neužklojo) nei vienos kultūros vertybės, nes ji tam neturi nei pinigų, nei žmonių, nei noro. Klaipėdoje sėdi 10 valdininkų, kurie tiesiog prižiūri tuos, kurie ką nors ruošiasi daryti ar jau padarė. Ir jeigu padarė, o gal net tik ruošiasi daryti, tai, prie ko galima prisikabinti… tada jau maža nepasirodys. Čia panašu, kaip ta pati mokesčių inspekcija, kuri prižiūri, kad visi mokėtume mokesčius, baudžia neklusniuosius ir pati gyvena iš tų surinktų mokesčių ir baudų.

Tačiau N.Puteikio profesionalumas ir energija visų, kurie skaito laikraščius ir žiūri TV, bet labai nesigilina į dalyko esmę, akyse padarė didvyriu.

Daugeliui netgi pradėjo patikti, kad N.Puteikis drąsiai Klaipėdos vicemerą apvadino kvailiu ir visaip kitaip žemino, bet iki šiol nesulaukė jokio savo tokio žingsnio įvertinimo. Įvairių įmonių vadovai susitaikė su tuo, kad N. Puteikis viešai siūlė tas įmones uždaryti, nubausti, kaltino įvairiais būtais ir nebūtais dalykais.

Patyliukais mūsų miestelyje visi kalba, kad reikėtų visa tai sustabdyti, tačiau niekas tuo nenori užsiimti. Kam ten tuose teismuose vargti - N.Puteikis ir čia yra profesionalesnis ir daugiau patyręs už daugelį savo oponentų. Visi „protingi“ žmonės tikėjosi, kad gal jį išrinks į Seimą, gal gaus paaukštinimą saugoti sostinė kultūros paveldą? Tačiau viltys nieko nepakeitė.

Buvo tik kalbų, kad „gal jis ir nevisai teisus savo teisybės ieškojimuose, tačiau Klaipėdai tokio reikia, kad kiti neužmigtų“. Tačiau tie, tarp kurių esu ir aš, kuriems tenka tiesiogiai susidurti su tikrai profesionaliai parengtomis N.Puteikio viešųjų ryšių kampanijomis, turi kiek kitokią nuomonę.

Ir čia norėčiau pagirti plunksnos brolius ir seseris žurnalistus, kurie pirmieji prisiminė, kad yra profesionalai ir suprato galintys lygiai bendrauti su N.Puteikiu ir aklai nekopijuodami jo pranešimų spaudai, o dirbdami savo tiesioginį, žurnalistinį darbą.

Gražu buvo matyti, tą šiemet įvykusį persivertimą, kaip pasirodydavo laikraščiuose N.Puteikio pranešimuose pateikta informacija, tačiau be jo pavardės ir nuorodos, kad tai dar vienas jo „geras“ darbas.

Tačiau tai buvo pradžia. O šiandien pasidalinti su jumis mintimis mane paskatino Dalios Bikauskaitės publikacija „Paminklosaugininkai patys muša – patys bėga“.

Pagaliau N.Puteikis gavo profesionalų atsaką. Pagaliau ir „Hidrostatybos“ vienas iš vadovų garsiai ištarė, kad „trūksta kantrybė“ ir buvo išgirstas.

Pats ilgą laiką dirbau žurnalistu ir žinau, kad profesionaliai atlikus savo darbą – surinkus visą informaciją ir išklausius visas puses – 90 proc. „žurnalistinių sensacijų“, kokių ir siekia N.Puteikis, nebelieka.

Matau, kad žiniasklaidoje N. Puteikis jau turi pakankamai profesionalų požiūrį į jo vykdomą veiklą. Reikia tikėtis, kad ir uostamiesčio politikoje profesionalumas vis augs, nepaisant, kad dauguma miesto tarybos narių turi savo darbus ir yra profesionalai atskirose srityse.

Visas tekstas ir komentarai...